Can Ertune’nın Hazırladığı “İstanbul’a Sürgün” Gain’de Yayında

Rusya Ukrayna’yı işgal ettikten sonra, savaşa “savaş” dedikleri için ülkelerine ihanet etmiş sayılan ve 15 yıla kadar hapis cezasıyla karşılaşma ihtimali olan 30 kadar bağımsız Rus gazeteci, adeta bir gecede karar vererek bulabildikleri ilk uçakla İstanbul’a geldiler. Profesyonel kariyerini ve hayati birikimlerini bırakıp ülkeyi terk eden bu kişiler, her şeye sıfırdan başlamak zorunda kaldılar. Onların hikayesi, deneyimli gazeteci Can Ertuna’nın hazırladığı belgesel “İstanbul’a Sürgün” ile GAİN’de.

Gazeteci Can Ertuna’nın, Ukrayna savaşının ardından Moskova’dan İstanbul’a kaçan gazetecilerle ilgili hazırladığı belgesel “İstanbul’a Sürgün”, GAİN’de yayına girdi.

“İstanbul’a Sürgün”, yayınlarına son verilen bağımsız haber kuruluşlarında görev yapan gazetecilerle yapılan röportajları izleyicilerle paylaşıyor. Rus gazetecilerin yanı sıra, onların Türkiye’ye ilk geldiklerinde bağlantı kurdukları Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin (MLSA) Eş Direktörü Barış Altıntaş ile Rusya üzerine uzman Türk gazeteci Cenk Başlamış da programda söz alıyor.

Savaşa “savaş” dahi denilemeyen bir yerde insanlar gerçeği nasıl öğrenebilir? Sürgündeki Rus gazeteciler İstanbul’da neler yaşıyorlar? Kızgınlıkları ve hayal kırıklıkları neler? Gayriresmi sansür sisteminin çok sert olduğu Rusya, yakın tarihte ifade özgürlüğünden bahsedilen bir ülke olabilir mi? 91’deki darbe girişimi sırasında televizyonlarda sadece Çaykovski’nin Kuğu Gölü balesinin verildiği ülke ile Türkiye’nin benzerlikleri neler?

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.