Çalışma arkadaşları katledilen İlknur’un davasındaydı!

Geçtiğimiz yıl Kasım Ayı’nda takip ettiği Lüleburgaz Belediyesi personeli İlknur Gökay Tuncel’i sokak ortasında vahşice katleden Selçuk Gezici’nin yargılandığı dava Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Davaya Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, çalışma arkadaşları, kadın dernek ve platformlarıyla çevre il ve ilçelerin belediye başkanları katıldı.

Lüleburgaz’da geçtiğimiz yıl Kasım ayında Lüleburgaz Belediyesi çalışanı İlknur Gökay Tuncel’i sokak ortasında hunharca katleden Selçuk Gezici’nin yargılanmasına Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Tutuklu sanık Selçuk Gezici duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katılırken duruşmada Tuncel’in annesi Nevin Mıdık, kardeşi Nesrin Gökay, eşi Caner Tuncel müşteki olarak katıldı.

Avukat ordusu katıldı!

Selçuk Gezici’nin ağırlaştırılmış müebbet talebiyle yargılandığı davaya Ankara, Tekirdağ ve Kırklareli Baro Başkanlıklarının yanı sıra Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu’ndan avukat ordusu müdahil olurken, bazı sivil toplum örgütleri de duruşmaya katılma talebinde bulundu. Mahkeme başkanı Alihan Orhan, dosyanın adli tıp kurumunda olması nedeniyle savunmaların alınmayacağını bildirdi.

“Kadın cinayetleri politiktir”

Duruşma öncesi açıklama yapan Lüleburgaz Belediyesi avukatı Özgü Sert, zanlının en ağır cezayı almasını dilediklerini söyleyerek yasaların uygulanmasını istediğini belirtti. Sert şöyle konuştu; “Bu cinayetlerin bu kadar kabul edilebilir, içselleştirilebilir, bugün konuşulup yarın unutulabilir hale gelmesi toplumdaki bu cinayetlere bakış açısından kaynaklanıyor. Her zaman alanlarda haykırdık. Kadın cinayetleri politiktir. Bugün bizim arkadaşımızın başına gelen, bugün İlknur Gökay Tuncel’in başına gelen yarın bizim kadınlarımızın, erkeklerimizin, hepsinin başına gelecektir. Bu nedenle biz isyan ediyoruz. Bizim isyanımız var. Biz kadın cinayetlerinin durdurulmasını, yasaların uygulanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Duruşma 26 Eylül’e ertelendi!

Öte yandan duruşma, dosyanın Adli Tıp Kurumunda olmasından dolayı 26 Eylül saat 10.00’a ertelendi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.