Çalışanların yarısı ofise dönmek istemiyor!

Türkiye'de Kovid-19 vakaları yeniden günlük binin üzerine çıkarken, bazı şirketler Eylül ayı ile birlikte eski çalışma düzenine geçmeyi planlıyor. Peki, evden çalışanlar ne düşünüyor? Yapılan araştırma göre, her iki çalışandan biri kalıcı olarak evden çalışmaya sıcak baktığını söylüyor. Araştırmaya göre, 4 şirketten üçünün eski çalışma sistemine bir daha geri dönemeyeceği vurgulanıyor.

Online istihdam platformu Kariyer.net’in Curiocity ile gerçekleştirdiği ‘Koronavirüs ve İş Hayatı’ araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Buna göre, her iki çalışandan biri kalıcı olarak evden çalışmaya sıcak baktığını söylüyor.

“ŞİRKETLER DE BU MODELE SICAK BAKIYOR”

Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre, araştırmada evden çalışmanın kalıcı hale gelmesini isteyenlerin oranının Mart’taki yüzde 35 oranından yüzde 50’ye yükseldiğine işaret edilerek “Bu sonuç, şirketlerin normalleşmeyle birlikte ofise dönmeye başlamasına rağmen, uzaktan çalışmanın önümüzdeki dönemde yeni normalin bir parçası olarak hayatımızda olmaya devam edeceğine işaret ediyor. Hem çalışanların bu talebi hem de bu dönemde elde edilen pozitif sonuçlar, şirketlerin de bu modele sıcak bakmasını sağladı” tespitine yer verildi.

Kariyer.net üyelerinin verileri çalındı!

“ÇALIŞANLAR ŞİRKETLERİNE GÜVENMİYOR”

Araştırma Mart ayından bu yana 8 farklı dönemde yapıldı. İlk yapılan araştırmaya katılan çalışanların yüzde 41’i bu süreçte şirketlerine olan bağlılıklarının arttığını belirtirken, bağlılığının azaldığını söyleyenlerin oranı yüzde 30 oldu. Çalışanların yüzde 36’lık kısmı ise şirketlerinin yönetimine güvenmediğini söyledi. “Bu zorlu dönemde şirketiniz motivasyonunuzu artırmak için ek uygulamalar yapıyor mu?” sorusuna, çalışanların yüzde 85’i ‘Hayır’ cevabını verdi.

“İŞ İLANLARI YÜZDE 47 ARTTI”

Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal, şirketlerin 10 yılda yapabileceği geçişin bir döneme sıkıştığına işaret ederek, şu tespitlerde bulundu: “Daha yarı zamanlı çalışmanın tercih edileceğini, taleplerin artacağını bunun da hayatımızın bir parçası olacağını öngörüyoruz. Esneklik daha fazla cümle içinde kullanılacak. Haziran ve Temmuz’da iş ilanları yüzde 47 arttı. Otomotiv, ithalat-ihracat, mobilya ve perakendede pozitif gelişme var. İş sözleşmeleri belirli periyotlar için yapılıyor. Bu sürede beyin göçü görme ihtimalimiz olan segmentelerin başında bilişim geliyor”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.