Çağımızın Dede Korkut’u Arslanbek Sultanbekov’dan “Fetih Marşı”

Bozdağ Müzik; Türk dünyasının efsanevi bestekar ve yorumcusu, çağımızın Dede Korkut’u Arslanbek Sultanbekov’un ‘Türkler Geliyor’ ve ‘Yalan Dünya’ adlı single çalışmalarının ardından bu kez de ‘Fetih Marşı’ adlı single çalışmasını müzikseverlerle buluşturdu.

Bozdağ Film Yapım bünyesindeki Bozdağ Müzik Evi, Arslanbek Sultanbekov’a 12 parçadan oluşan bir albüm hazırlıyor. Albümde yer alan parçalardan; sözleri Türk edebiyatının bayrak şairi olarak nitelendirilen Arif Nihat Asya’ya, bestesi Yıldırım Gürses’e ait ‘Fetih Marşı’ için bir de klip çekildi. Bozdağ Film prodüksiyonuyla gerçekleştirilen klip, Bozdağ Film Platoları’nda oluşturulan tarihi atmosferde çekilirken, klibin yönetmenliğini Ahmet Yılmaz üstlendi.

Kariyeri boyunca birçok albüm çıkaran, dünyaya ‘Dombra’ müzik aletini tanıtan, melodi ve sözleriyle yüreklere yol bulan Arslanbek Sultanbekov’un ‘Fetih Marşı’ çalışmasında; çevgan, zurna, boru, nakkare, zil, davul ve kös gibi klasik mehter enstrümanlarının yanı sıra, Dede Korkut Destanları’nda yer alan, telleri orijinal at kılından yapılan ‘kıl kopuz’ da kullanıldı. Arslanbek Sultanbekov’un özgün yorumuyla renk kattığı ‘Fetih Marşı’, Apple Music, Spotify, Fizy, Google Play Müzik başta olmak üzere 200’den fazla dijital mecrada müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Mehmet Bozdağ tarafından kurulan Bozdağ Film, Türk dizi ve film sektörüne birçok uluslar arası yapımlar kazandırdıktan sonra şimdi de bünyesinde kurduğu Bozdağ Müzik Evi ile kültür dünyamıza hizmet ediyor. Türkiye ve Türk dünyasının önemli yorumcuları ve eserlerini uluslar arası platforma taşımayı amaçlayan Bozdağ Müzik Evi, bu çalışmasının ilk adımını modern Türk etnik müziğinin kurucusu ve çağımızın Dede Korkut’u olarak nitelendirilen Arslanbek Sultanbekov’a yaptığı albüm ile attı. Daha önce ‘Türkler Geliyor’ ve ‘Yalan Dünya’ adlı single çalışmalarla müzikseverleri Sultanbekov’la buluşturan Bozdağ Müzik, şimdi de ‘Fetih Marşı’ ile çok konuşulacak.

YouTube video

 

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.