ÇABA Derneği Eskişehir’e el attı

Toplumun ihtiyaç duyulan her alanında gerçekleştirdiği yardım faaliyetleri ile bugüne kadar pek çok projeye imza atan ÇABA Derneği, Sanofi Pasteur iş birliğiyle başlattığı ‘Evimizin Sağlık Elçileri’ projesi kapsamında önlenebilir hastalıklara dikkat çekmeye devam ediyor. Önceki gün Eskişehir Büyükşehir Belediyesi desteği ile Eskişehir’de Balçiçek İlter’in moderatörlüğünde gerçekleşen eğitime; oyuncu Begüm Kütük, sunucu Saba Tümer ve Dr. Özlem Cankurtaran ve alanında uzman doktorlar katıldı.

Gerçekleştirdiği etkinliklerle binlerce kişiye ulaşan Çaba Derneği’nin, Sanofi Pasteur’ün koşulsuz sponsorluk desteği ile başlatılan “Evimizin Sağlık Elçileri” projesi bu kez Eskişehir’e konuk oldu. Her evde bir ‘Sağlık Elçisi’ yaratmak için Türkiye’nin farklı illerinde yapılan eğitim programlarını kapsayan proje ile anneler bilgilendirilerek aileden başlayan sağlık bilinciyle topluma katkı sağlanması amaçlanıyor. Daha önce İstanbul’un farklı semtlerinin yanı sıra İzmir, Bursa, Çanakkale ve Gaziantep’te de çeşitli eğitimleri gerçekleşen proje bu kez Eskişehirlilerle buluştu.

Önceki gün Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın desteği ile Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen Evimizin Sağlık Elçileri eğitimi, Balçiçek İlter’in moderatörlüğünde; sunucu Saba Tümer ve oyuncu Begüm Kütük’ün konukluğuyla gerçekleşti. Eğitimde; Dr. Özlem Cankurtaran, Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Taner Güneş ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Pınar Erdoğan Özgür’ün katılımıyla Çocukluk Çağında Aşılamanın Önemi ve Kireçlenme konuları ele alındı.

ÇABA Dernek Başkanı Özlem Zehebi, yönetim kurulu üyeleri, ÇABA gönüllüleri ve Sanofi Pasteur yöneticilerinin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen’in eşi Sayın Seyhan Büyükerşen, Özlem Cankurtaran, Balçiçek İlter, Alev Kaman, Ergül Azaphan, Hayat Cengiz, Sıla Öztürk, Sedefhan Oğuz, Şenay Abacı Turgut, Güldal Abacı, Umut Turan, İpek Başyazıcıoğlu, Nesrin İlter, Nilgün Koç, Nur Yüceler ve Nurhan Tarman gibi isimler katılım gösterdi.

blank

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.