Bybit Türkiye Genel Müdürü Alphan Göğüş: Kripto Para Okuryazarlığı şart

Verilere göre 2021 yılında dünya genelinde 2,7 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşan kripto para piyasasındaki hızlı yükseliş Türkiye’de de ciddi bir artış ivmesini takip ediyor ve Türkiye’de kripto para birimleriyle işlem yapanların oranı her geçen gün artıyor. Kripto para platformlarındaki yeni yatırımcı sayılarının artması ile birlikte “Kripto Para Okuryazarlığı” konusu da sıklıkla gündeme geliyor. Bybit Türkiye Genel Müdürü Alphan Göğüş, kripto para yatırımı yapmadan önce sektörle ilgili bilgi edinmenin önemine ve kripto para okur-yazarlığına dikkat çekti. Göğüş, “Kripto yatırımcıları, yaşanabilecek yaygın dolandırıcılıklara ve hırsızlıklara karşı bilgi sahibi olup kendilerini bu konuda geliştirmeliler. Kripto okur yazarlığı göz ardı edilmemesi gereken çok önemli bir beceri, bunun için de portallardan yatırımlarınızı yönettiğiniz şirketlerin bilgi ağından yararlanabilirsiniz. Bybit Learn kripto para yatırımı yapacaklara ve kendini geliştirmek isteyenlere güvenilir bir kaynak sağlıyor.” şeklinde konunun önemini vurguladı.

Kripto para okuryazarlığı aslında tam olarak kripto para piyasasında nitelikli bilgi sahibi olarak işlem yapmayı betimliyor. Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de yatırımcı olmanın çeşitli gereklilikleri var. Kripto para ve piyasa ile ilgili kavramları doğru okumak, analiz etmek ve aktif işlem yapabilme becerisi.

Özellikle Türkiye’de bu alanda yapılmış anketler kripto para borsalarında işlem yapan yeni kullanıcıların yüksek oranda işlem yapmayı tercih etmelerine rağmen bu konuda bilgilerinin yetersiz olduğunu ortaya koyuyor.

Sektörde oluşan bu açığı kapatmak ve kripto para piyasalarında bilgi üretimine katkıda bulunmak amacıyla, sektörün en önemli global aktörlerinden Bybit, kripto para ile yapılabilecek işlemlerin kolay bir biçimde öğrenilmesini sağlamak ve yeni yatırımcılara rehberlik etmek için “Bybit Learn” platformunu bir çözüm olarak sunuyor

Kripto para alım-satım işlemlerini öğrenmenin en kolay hali: Bybit Learn

Kripto para temelde ürün ve hizmet almak ve satmak için kullanılan bir dijital para birimidir. İlk kripto para birimi olan Bitcoin’in, 2009 yılında Satoshi Nakamoto tarafından yayınlanmasından sonra kripto çağının yükselme dönemi başladı. Yeni coinlerin ortaya çıkması ve yükselişe geçen borsalarla birlikte kripto para piyasası hesaplamakta güçlük çekilen sayıda bir değere sahip olan finansal bir hazineye dönüştü. Kripto evrenini temelden anlamak için ilk olarak coinlere ve altcoinlere hakim olmak sonrasında finansal bilgileri doğru kaynaklardan, devamlı bir süreçte takip etmek gerekiyor. Blok zincirler, cüzdan oluşturma ve stake kavramları sektörde mutlaka iyi anlaşılması gereken temel kavramlar. Ardından, Alım-satımın temelleri, finansal piyasalar, alım satım araçları, stratejik yaklaşımlar, analiz ve istatistikler…

Bybit Learn, kripto para borsası ve sektörle ile ilgili kolay anlaşılabilen, temel bilgilerin yer aldığı tüm gerekli bilgileri kolay kullanılabilen bir arayüzle bir araya getiriyor. Kripto para alım-satım işlemleri, Altcoinler, Blokchain, Defi, Metaverse gibi güncel konu başlıklarının yer aldığı platformda aynı zamanda, kullanıcıların Bybit Borsası üzerinden nasıl alım-satım işlemi yapabileceklerine ilişkin detaylı bilgiler de aktarılıyor. Sayfada konumlanan bilgiler, kripto para borsaları ile ilgili bilgisi yeterli olmadığını düşünen, ancak yatırım yapmaya ilgi duyan, potansiyel adaylar için uygun bir nitelikte sunuluyor.

Kripto para borsaları ile ilgili stratejik finansal analizler, kripto sektörünün temel taşlarından olan coin, alt-coin ve meme-coinlerle ilgili en güncel bilgiler, NFT-Metaverse evrenine giriş yapmak isteyenler için aydınlatıcı makaleler de kullanıcıya ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.