Büyükşehir merhum bestekârı unutmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun sahne aldığı, merhum bestekâr Necip Mirkelamoğlu’nun ilk kez kayda alınan eserinin seslendirildiği konser büyük ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi 16 Temmuz Cumartesi günü de Mirkelamoğlu’nun anısına Mordoğan-Karşıyaka arasında vapur konseri düzenleyecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Korosu, İnanç Menekşe şefliğinde Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne aldı. Karşıyaka’da yaşamış merhum bestekâr Necip Mirkelamoğlu’nun ilk ke kayda alınan eserinin de seslendirildiği konsere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer adına İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nilay Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Milli Bayramlar Komitesi Başkanı Ulvi Puğ, İzmir Büyükşehir Belediyesi Etkinlik ve Organizasyon Şube Müdürü Fulden Bak, Konak Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yıldız ve Necip Mirkelamoğlu’nun ailesi katıldı.
Büyükşehir Belediyesi 16 Temmuz Cumartesi günü de Mordoğan Karşıyaka seferi yapan vapurlarda sadece Mirkelamoğlu’nun eserlerinden oluşan repertuar ile konser düzenleyecek. 8 Eylül 2021’de de Mirkelamoğlu’nun Alsancak Vapur iskelesindeki büstü açılmıştı.
“Türk musikisini yaşatmak ve gelecek nesillere doğru aktarmayı görev bildik”
Sanat dolu gecede konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nilay Kökkılınç, “Türk musikisini yaşatmak, gelecek nesillere doğru aktarmak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in vizyonu doğrultusunda belediyemizin izlediği kültür sanat politikası içerisindedir. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Musikisi Korosu’nun konserinde hep birlikteyiz. İzmir’de yaşamış, kentimize ve ülkemize değer katmış sanatçılarımızı ve onların değerli eserlerini sonsuza dek yaşatmayı, gelecek nesillere aktarmayı bir görev bildik. Bu akşam da merhum Necip Mirkelamoğlu’nun bugüne dek hiç bilmediğimiz, ilk kez kayda alınan bir eseri ile daha tanışıyoruz. Necip Mirkelamoğlu’nun büstünü 2021 yılında Alsancak Vapur İskelesi’nde açmıştık. İstedik ki gelecek kuşaklar da onu tanısınlar, bilsinler, şarkılarını dillendirsinler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.