Bursa’nın Karacabey ilçesi AK Parti’li Belediye Başkanı Ali Özkan kamu malını çalarken yakaladı

Sayıştay, Ali Özkan’ı Karacabey‘de Kamu Malını Çalarken Yakaladı. Sayıştay AK Parti’li Ali Özkan Başkanın o harcamalarını yakaladı. Sayıştay, Bursa’nın Karacabey ilçesi AK Parti’li Belediye Başkanı Ali Özkan‘ın yerel seçimler öncesi, propaganda çalışmalarının belediye bütçesinden karşılanması konusunda rapor hazırladı.

Sayıştay, Ali Özkan’ı Karacabey’de Kamu Malını Çalarken Yakaladı. Sayıştay, Bursa’nın Karacabey ilçesi AKP’li Belediye Başkanı Ali Özkan‘ın yerel seçimler öncesi, propaganda çalışmalarının belediye bütçesinden karşılanması konusunda rapor hazırladı. Raporda, seçim dönemindeki 52 bin 256 liralık harcama için, “kamu zararı oluştu” denildi.

Sayıştay raporunda, Belediye Başkanı Özkan’n yerel seçimler öncesi gazetelere verdiği ilanlar, çıktığı televizyon programları için harcama yapıldığı, seçimin ardından da “Teşekkürler Karacabey” yazılı pankartlar asıldığı, bedelinin belediye bütçesinden ödendiği belirtilerek, “Mahiyeti itibariyle kişisel nitelik taşıyan bu afin bedelinin bedeliye bütçesinden karşılanması hukuken mümkün değildir” denildi.

ANKA’nın haberine göre yasada seçim döneminde “yapılamayacak işler”in açıkça sıralandığı vurgulanan raporda, propaganda harcamalarının belediye bütçesinden yapılmasıyla “kamu zararı doğduğu” kaydedildi.

blank

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Milletin Parasıyla Sağlam Uçmuş.

İddiaya göre, ortaya çıkan binlerce liralık kamu zararından dolayı başta Belediye Başkanı Ali Özkan olmak üzere, başkan yardımcılarına ve ilgili personele ceza yağdı.

Denetimlerde en dikkat çeken konu ise; Belediye Başkanı Ali Özkan’ın 2019 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi başkanlık tanıtımına yönelik yapılan; televizyon programları, haber, afiş ve ilan bedellerini kendi cebinden değil de, belediye bütçesinden ödendiği görüldü.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.