Bursa’nın dağ ilçelerindeki bahçelerden şüpheli numuneler alındı

Bursa’nın iki dağ ilçesindeki üreticilerinden gelen şikayet ve talepleri dikkate alan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, maviyemiş, ahududu ve aronya bahçelerinde hastalık zararlılarına yönelik kontroller yaptı.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Büyükorhan ve Orhaneli ilçelerinin mahallelerinde üreticilerden gelen şikâyet ve talepler üzerine zirai mücadele ve yetiştiricilik konusunda görev yapan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, maviyemiş, ahududu ve aronya bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Arazide üreticilerle birebir yapılan görüşmelerde budama, bakım, mücadele, gübreleme konusunda uygulamalı bilgiler verilirken, söz konusu bitkilerde hastalık ve zararlı organizma kontrolleri yapıldı.

Yapılan kontrollerde üreticilere hastalıklardan korunma ve mücadele konularında bilgiler veren ekipler, üretim materyallerinden alınan şüpheli numuneleri de hastalık açısından değerlendirilmek üzere bağlı bulunulan Araştırma Enstitüsü’ne gönderdi. Alınan bilgiye göre enstitüden gelecek sonuçlara göre üreticilerin bilgilendirileceği öğrenildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.