Bursa’da YKKED sabah kahvaltısında buluştu

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği(YKKED) Bursa Şubesi üyeleri kahvaltıda buluştu. Davete katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, dernek temsilcileri ve kıymetli öğretmenlerle köy enstitülerinin aydınlanma ışığını ve eğitim gündemini konuştuklarını aktardı.

BURSA (İGFA) – YKKED Bursa Şube buluşmasında eğitimcilerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, eğitimin düştüğü yerin hazine olduğunu dile getirdi.

İktidara eleştirilerde bulunan Prof. Dr. Karabıyık, “20 yıllık iktidarları döneminde eğitimi bırakın yaz boz tahtasına dönüştürmeyi 3 ligden bile amatör lige düşürdüler. Yakın zamanda kaybettiğimiz ve ilklere imza atan merhum Bursa milletvekilimiz Kemal Demirel’in partimize bizlere tekrar açılması için miras olarak bıraktığı Köy Okulları’nı iktidarımızda açarak köy enstitüsü ruhunu tekrar buralardan başlatarak yaşatacağız” dedi.

YKKED Bursa Şube Başkanı Jülide Akköprü de 5 yıldır bu görevi üstlendiğini vurgularken, “Geçmiş yıllarda yapmış olduğumuz çalışmalarla Türkiye’ye örnek olduk. Önümüzdeki aylarda daha fazla etkinlik ile Yeni Kuşak Köy Enstitüleri ismini Bursa’da daha fazla yazacağız” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.