Bursa Protokolü ile Gümüşhaneliler iftarda buluştu (ÖZEL HABER)

Bursa’da çatı derneği olan Gümüşhaneliler Birlik ve Dayanışma Derneği, Bursa Protokolü ile hemşerilerini iftarda buluşturdu. Başkan Akçay, geçmişten günümüze derneği taşıyan başkan ve yönetimlere teşekkür etti.

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN/ BURSA İGFA- Bursa’da Gümüşhaneliler ve Bursa Protokolü iftarda buluştu. Merinos AKKM Yıldırım Beyazıt Salonunda gerçekleşen iftar programına Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İYİ Parti GİK Üyesi Hasan Toktaş, MHP Bursa İl Başkanvekili Beşir Deniz, AK Parti Önceki dönem Osmangazi İlçe Başkanı ve Önceki dönem Dernek Başkanı halen Yeni Dünya Vakfı Mütevelli Heyeti görevinde bulunan Gümüşhaneli Tahsin Kara, Bursa’nın Gümüşhaneli siyaset, bürokrat, iş insanları, kadın kolları ve gençlik kolları katıldı. Gümüşhaneli genç hafız Emin Sezer’in Kur’an tilaveti ile başlayan programda Moderatörlüğü Derneğin Gençlik Kolları Başkanı Bilal Demir yaptı. Salonda bulunan hemşehriler Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’e yoğun ilgi gösterdi. Gümüşhane ilçe ve köy dernekleri temsilcileri de hazır bulunurken programda birlik ve dayanışma örneği gösterildi.

“BİRÇOK ETKİNLİK YAPTIK YAPMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Bursa Gümüşhaneliler Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Akçay’ın konuşmasında, “Kıymetli misafirler, değerli hemşehrilerimiz, Pandemi nedeniyle 2 yılı aşkın bir süredir her hangi bir etkinlikte bir arada bulunamadık. Hatta eş dost akraba ziyaretleri yapamadık. Birbirimizin cenazelerine bile katılamaz olduk. Fakat gerek telefonla gerekse sosyal medya aracılığıyla sürekli irtibat halinde olduk. Gönül birlikteliğimizi hep devam ettirdik. Çok şükür bu pandemi dönemini yavaş yavaş geride bırakmanın ve mübarek Ramazan ayında iftar münasebetiyle de sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli hemşehrilerimiz Geçmişten günümüze dek sosyal sorumluluk projelerimizi hep sürdürdük ve sürdürmeye de devam ediyoruz. Bu kapsamda Kadın Kollarımızın öncülüğünde ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizi hiç bir zaman unutmadık. İmkanlarımızın el verdiği ölçüde yardımlarımızı aksatmadık. Öğrenci burslarımızı da aksatmadan devam ettirmekteyiz. Yine, Geleceğimizin mimarı gençlerimizi bir araya getirerek Derneğimizin gençlik kolları yapılanmasını da tamamladık. Ülkemize ve yaşadığımız şehir Bursamıza karşı bireysel ve toplumsal sorumluluğumuzun farkında olduğumuzu, Gençlerimizin yapacağı sosyal ve kültürel faaliyetlerle şehrimize katkı koyacağımızı da belirtmek istiyorum.

Kıymetli hemşehrilerimiz, Bursa merkezde faaliyet gösteren İlçe ve köy derneklerimizden; Torul-Kürtün,Torul, Kelkit, Özkürtün, Torul Demirkapı, Şiran Akbulak, Köse Kabaktepe ve Kürtün Söğüteli Derneklerimizle birlik, beraberlik içerisinde ve koordineli olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Birçok etkinliğimizi birlikte yapmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz.

Bu etkinliklerimizde her daim maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen siz değerli hemşehrilerimize, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza ve İlçe Belediye Başkanları’mıza de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca, Derneğimizin bugüne kadar ayakta kalmasına vesile olan, bizden önceki Başkanlarımıza ve yöneticilerimize yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı da ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Yaklaşık 5 ay önce Orhan Aydın başkanımızdan devraldığımız bu görevi yapacağımız hizmetlerle derneğimizin çıtasını daha da yukarılara taşıyarak bizden sonraki kardeşlerimize yüzümüzün akıyla ve Allah’ın izniyle teslim edeceğiz. Derneğimize kuruluş aşamasından bugüne kadar hizmet etmiş,ahirete irtihal eden hemşehrilerimize, şehitlerimize,Pandemi sürecinde kaybettiğimiz yakınlarımıza,Önceki dönem Gümüşhane Bld.başkanımız Mustafa Canlı’ya ve tüm ölmüşlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına da sabırlar diliyorum. Sözlerime son verirken, Bu programda emeği geçen Yön.Kurulu üyelerime,Kadın kollarımıza ve Gençlik kollarımıza,bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan siz değerli hemşehrilerimize ve davetimize icabet eden misafirlerimize çok çok teşekkür eder, Saygılar sunarım. Allah’a emanet olun” dedi.

İYİ Parti GİK Üyesi Hasan Toktaş ise, “Bizleri böyle güzel bir iftar akşamında bir araya getiren dernek yönetimine teşekkür ediyorum. Yüksel başkan hep söylerdi. Bizim memleketimiz insanımız sıcaktır derdi. Bende aynı coğrafyanın insanıyım. Bursa ana rahmi gibi hepimizi toplamış vatanlık yapıyor bizlere. Pandemisiz, terörsüz güzel gunlede buluşmak dileğiyle hepinizi selamlıyorum” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Bizlere sofrasını açan siz Gümüşhanelilere, birlik ve beraberlik adına bu güzel akşam için teşekkür ediyorum. Dayanışmanın çok önemli olduğunu biliyoruz. İyi ki çok zengin kültür sahibi bu coğrafyada doğmuşuz. Emeği geçen ve bizleri bir araya getiren dernek yönetimine teşekkür eder, şimdiden iyi bayramlar dilerim” ifadelerini kullandı.

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç,”Bizleri burada bir araya getiren Dernek Başkanımıza teşekkür ederim. Ramazan ayı, rahmet ve mağfiret içerisinde geçiyor. Ramazan Bayramınızı da şimdiden kutluyorum. Hep birlikte sofrayı paylaştığımız bu güzel akşamda bu güzel programı düşünüp yapanlara çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum” dedi.

MHP İl Başkanvekili Beşir Deniz,”Kıymetli Dernek Başkanımıza ve görevini eksiksiz yapan yönetimine teşekkür ederim. MHP İl Başkanımızın başka bir programı olduğu için bana nasip oldu burada olmak. Bir arada olamazsak da şimdiden mübarek Ramazan Bayramınızı kutluyorum. En kötü günümüz böyle olsun diyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi hazretlerinin şehrinden selamlar getirdim. Bursa Arası 1129 kilometre. Yine 13 saat 29 dakika. Bizim plakamız 29, tesadüf mü? 7 senedir sizin gibi güzeinsanlara hizmet ediyorum. Aynı sofrada sizlerle bizi buluşturan Rabbim’e sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu kalabalık bizi çok mutlu etti. Ben Belediye Başkanı olarak davete icabet ettim, sıra sizlerde. Belediye Başkanı olarak şehrimizde yayla, köylerimizde havaları biraz değiştirebildik. İnsanlar birbirine dokunmaya doymuş. Bu akşam ki programlardan gördüğüm manzara budur. Ayağımızın tozuyla memlekete dönüp hizmete devam ettireceğiz. Her gittiğimiz yerde yüzümüzü güldürüyorsunuz. İyi komşu, iyi insan oldunuz. Gümüşhane’de ilk sırada insan yetişir. Gümüşhaneli olmaktan her zaman gurur duyduk. Bu gece tüm hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Şimdiden Ramazan Bayramınız mübarek olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız,”Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz bu iftar akşamında bizleri buluşturan dernek yönetimine ve memeleketten gelen Ercan beye teşekkür ediyorm. Hemşehrileriniz Bursa’da siyasi, sanat ve ticari alanda çok başarılı oldular. Bu vesileyle her birinizi tebrik ediyor, selamlarımı iletiyor bayramınızı şimdiden kutluyorum” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.