Bursa Mudanya’daki tarihi hamam kütüphaneye dönüştürüldü

Bursa’da kitap okuma alışkanlığının artması adına Büyükşehir Belediyesi, Mudanya ilçesindeki yaklaşık 400 yıllık Hasan Bey Hamamı’nı kütüphaneye dönüştürdü.

BURSA (İGFA) – Bursa Büyükşehir Belediyesi diğer taraftan Bursa’ya yeni kütüphaneler kazandırmaya da devam ediyor.

Mudanya’da 1653 yılında yaptırılan ve kaderine terk edilmiş haldeyken 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Hasan Bey Hamamı bir müddet kültü merkezi olarak kullanılması ardından kütüphaneye dönüştürüldü.

Restorasyonun ardından bir süre kültür merkezi olarak hizmet veren tarihi hamam, ilçedeki kaymakamlığa bağlı mevcut kütüphanenin ihtiyacı karşılamaması ve gelen talepler üzerine kütüphane olarak hizmet vermeye başladı.

İki ayrı okuma salonunda toplam 50 kişilik oturma kapasitesine sahip kütüphane, Mudanyalı gençlerden yoğun ilgi görüyor.

Açılış sonrasında 1,5 ayda 2 bin kişi tarafından ziyaret edilen kütüphane, Türk ve dünya klasiklerinin de yer aldığı 2 bin adet güncel kitaptan oluşan koleksiyonu ile ilçe gençlerinin en önemli buluşma noktası haline geldi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.