Bursa Kestel’de 1 liralık ekmeğe iki yıl daha zam yok!

Bursa’da Kestel Belediyesi Türkiye’nin en ucuz ekmeğine zam yapmamak için kendi buğdayını ekiyor.

BURSA (İGFA) – Üç yıldır 400 gram ekmeği 1 TL’den satan Bursa Kestel Belediyesi, önümüzdeki 2 yılda ekmeğe zam yapmamak için ihtiyacı olan 800 ton unu elde etmek adına kendi buğdayını ekeceğini duyurdu.

Bin 300 dönüm ekim alanı için çalışmalara başladıklarını belirten Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, hem dar gelirli vatandaşların, hem de boş ve atıl arazilerin değerlendirilmesi ile çiftçilerin kazanacağını söyledi.

https://youtu.be/Sa1vQMTNSJE

Başkan Tanır, dünyada her alanda yaşamı durdurma noktasına getiren pandemi, iklim krizi ve savaşlar nedeniyle yaşanan ekonomik daralmadan küresel ekonomin önemli bir aktörü olan Türkiye’nin etkilenmemesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Bizi, biz yapan en büyük değerimiz ve özelliğimiz yardımlaşma ve dayanışma. Bizler de bu süreçte dar gelirli ve ihtiyaç sahiplerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yunusun dediği gibi ‘Bölüşürsek tok, bölünürsek yok oluruz.’’ dedi.

AİLE BÜTÇELERİNE YILDA 15 MİLYONLUK DEV KATKI

Bursa merkezinde 200 gram ekmek 4 TL’ye yükselirken yalnızca Kestel Belediyesi’nin 1 TL’den sattığı 400 gram, günlük 6 bin adet ekmekle yaklaşık 2 bin hanenin aile bütçelerinden ayda 1 Milyon 250 bin TL tasarruf yapmalarını sağlanıyor. Bu rakam önümüzdeki yıl zam yapılmayacağı için dar gelirli ailelere 30 milyon lira katkı anlamına geliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.