Bursa Keles’te DÜVEN-DER’den anlamlı şenlik

Bursa’nın Keles ilçesinde kısa adı DÜVEN-DER olan Düvenli Köyü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği’nce organize edilen Yörük Türkmen Şenliği Kocayayla’da gerçekleştirildi. Şenlikte yöresel oyunların yanı sıra sanatçıların seslendirdiği türküler de organizasyona ayrı bir renk kattı.

BURSA (İGFA) – Keles Kocayayla’da Yörük Türkmen Şenliği düzenlendi.

DÜVEN-DER’in organize ettiği şenliğe Keles Kaymakamı Ahmet Faruk Beyazıt, Belediye Başkanı Mehmet Keskin’in yanı sıra Bursa Valisi Yakup Canbolat‘ın eşi Ayşegül Canbolat, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, teşkilat üyeleri ile Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni, Dağder Genel Başkanı Yaşar Türk, Düvenli Mahallesi Kooperatif Başkanı Yaşar Gülşen ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

DÜVEN-DER Başkanı Yusuf Aydoğan, popüler kültür etkisiyle kaybolan insani, yardımlaşma ve dayanışma temelindeki şenlikte geçmişle bağlantı kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Büyük heybe, çıra yarma, gelin övme, esbab satma gibi her biri anlam ifade eden kültürel etkinliklerle şenliği gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Aydoğan, destek olan ve katılan tüm üyelere teşekkür etti.

Yöresel oyunların da gerçekleştirildiği Yörük Türkmen Şenliği’nde yöresel sanatçılar da seslendirdiği türkülerle katılımcıları coşturdu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.