Bursa Karacabey’de Gölecik Barajı milli ekonomiye katkı sağlayacak

Bursa’nın Karacabey ilçesinde DSİ’nin yatırımı olan Gölecik Barajı’nda çalışmalar sürüyor.

BURSA (İGFA) – Bursa ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Projenin tüm aşamalarının tamamlanması neticesinde bölgede yapılacak sulu tarım ile ülke ekonomisine yıllık 158 Milyon 957 Bin 859 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, sulama ve içme suyu amacıyla inşa edilen Gölecik Barajı’nın tamamlanmasıyla 45 bin 870 dekar arazinin sulanacağını ve aynı zamanda Karacabey ilçe merkezi ile çevresinin ihtiyacı olan yıllık 7,44 milyon metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacağını söyledi.

Gölecik Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini kaydeden Akca, bu kapsamda şimdiye kadar yaklaşık 48 000 meteküp SSB dökümü gerçekleştirilerek 45,90 metre kotuna kadar gövde dolgusunun tamamlandığını belirterek, eş zamanlı olarak; Su Alma Yapısı imalatına da devam edildiğini duyurdu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.