Bursa Karacabey’de 15 Temmuz ruhuna yakışır program

15 Temmuz’da Karacabey, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün anlam ve önemine yakışır bir programa ev sahipliği yaptı.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Karacabey ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle gün boyu anlamlı organizasyonlara imza atıldı.

Karacabey Belediyesi ile Karacabey Kaymakamlığı iş birliğinde hazırlanan ve 15 Temmuz’un anlam ve önemine yakışır şekilde organize edilen program çerçevesinde, ilk olarak ikindi namazı sonrası Ulucami’de Mevlit okutuldu. Mevlidin ardından ilçe protokolü ilçedeki şehit kabristanlarını ziyaret ederken, şehitlerin mezarları başında dualarla anma töreni gerçekleştirildi.

Binlerce Karacabeyli tek yürek oldu

Akşam saatlerinde ise trafiğe kapatılan Cumhuriyet Alanını dolduran binlerce Karacabeyli 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı. Etkinlik öncesi Kaymakamlık bahçesinde oluşturulan ‘15 Temmuz’ isimli fotoğraf sergisi, protokol ve vatandaşlarca gezildi. Serginin ardından ise Cumhuriyet Alanındaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törenin ardından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünce çeşitli müsabakalarda derece alan öğrenciler, İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ve Belediye Başkanı Ali Özkan’ın elinden ödüllerini aldı.

Kahramanlık Türküleri yoğun ilgi gördü

Programda, tarihi Bursa Mehter Takımının Kahramanlık Türküleri konseri yoğun ilgi gördü. Mehteran konseri sonrası ise 15 Temmuz’a özel hazırlanan belgesel videolar ve klip gösterimi gerçekleşti. Daha sonra, İlçe Müftülüğünün Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etkinlikler, gece yarısı verilen selalarla son buldu. Törene; Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Sadullah Gümüş ile siyasi parti temsilcileri, dair müdürleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.