Burkay’ın BTSO’da yeni dönem mottosu: Kendine inan ülkene güven

BURSA (İGFA) – Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 2013 yılından bu yana Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO’da hayata geçirdikleri projeleri ve yeni döneme ilişkin hedeflerini iş dünyasının yoğun katılım sağladığı toplantıda paylaştı.

Sheraton Otel’de düzenlenen programa, BTSO Meclis ve Meslek Komitesi ile Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin yanı sıra iş dünyası kuruluşlarının temsilcileri, OSB başkanları ve SİAD’ların yöneticilerinin yer aldığı 1.000’i aşkın iş insanı katıldı.

Programda Başkan İbrahim Burkay, son 10 yılda yaptığı çalışmaları ve gelecek hedeflerine ilişkin detaylı bir sunum yaptı.

“NE YAPTIYSAK BURSA’YA DEĞER”

“İnsanoğlunun sınırlarını belirleyen hayalleridir” diyen Başkan Burkay, 25 Mart 2013 tarihinde aynı salonda bir araya geldikleri toplantıyı anımsatarak, “Bursa’mız için kurduğumuz hayalleri paylaşmıştım. İnsanların olduğu gibi kentlerin de hayatında kader noktaları vardır. Ne zaman, kiminle, hangi adımları attığımız geleceğimizi belirler. Şükürler olsun ki eşine az rastlanır bir ortak akıl ve iradeyle yaklaşık 10 yılda kent ve ülke ekonomisinin tarihine birçok makro projeyi hayata geçirdik. Neyi başardıysak iş dünyamızın desteğiyle başardık. Biliyoruz ki ne yapsak Bursa’mız için az. Ne yaptıysak Bursa’ya değer.” diye konuştu.

İş dünyası buluşmasında BTSO’nun 2013 yılından bu yana hayata geçirdiği 60’ı aşkın projeye ve gelecek hedeflerine ilişkin detaylı bir projeksiyon sunan Başkan Burkay, BTSO öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK destekleriyle hayata geçen Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nin (GUHEM) Avrupa’nın en büyük deneyim merkezlerinden birisi olduğunu kaydetti.

Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin Avrupa’da ve dünyada birçok örneği olan iş dünyasının en önemli referans merkezlerinden birisi olarak kurgulandığını dile getiren Burkay, DOSAB’daki BTSO Teknoloji ve Eğitim Adası’nda yer alan BUTGEM, BUTEKOM, Model Fabrika, BTSO Mutfak Akademi, MESYEB ve EVM’nin iş dünyasına önemli hizmetler sunduğunu ifade etti.

Küresel Fuar Acentesi ve UR-GE projeleri gibi ihracat odaklı hamlelerin Bursa’daki ihracatçı sayısının artmasında önemli rol oynadığını ifade eden Burkay, BTSO’nun vizyonuyla fuarcılıkta Bursa’yı stratejik bir merkez haline geldiğini ifade etti.

Başkan Burkay, Türkiye’nin yüksek teknolojili ilk OSB’si olan TEKNOSAB Projesi’nde fabrika inşaatlarının sürdüğünü, birçok fabrikada çarkların dönmeye başladığını dile getirdi.

Bölgenin otoban ve raylı sistem hatlarıyla entegre olacağının altını çizen Burkay, “Şu anda TEKNOSAB’da çalışan sayısı yaklaşık 2 bin. Bölgede her geçen gün yeni fabrikalar açılıyor. TEKNOSAB tamamlandığında çatılardaki güneş enerjisi 1.2 gw olacak. Yeni düzenleme sonrasında bölgede 3 gw olacak. TEKNOSAB’da ayrıca Türkiye’nin en büyük GES projesi hayata geçecek.” dedi.

“BURSA BAŞARI HİKAYESİNİ YAZAN BİR ŞEHİR”

Bursa’nın ihracatının kilogram değerinin 4.51 dolar, hedefinin ise 8 dolar olduğunu belirten Başkan Burkay, “Bu hedefe ulaşırsak, ülkemizin hedeflerine daha fazla katkı sağlarız. Her büyük ekonominin başarı hikayesini yazan bölgeler var. Türkiye’nin dünyanın 10 büyük ekonomisine girmesini sağlayacak 8-10 şehir var. Bursa da bu şehirlerin başında geliyor. Türkiye’de 10 tane Bursa olsa ülkemizin kronik birçok sorunu ortadan kalkacak.” ifadelerini kullandı.

YENİ DÖNEM YENİ HEDEFLER

Yeni dönem mottosunu ‘Kendine İnan Ülkene Güven’ olarak açıklayan Başkan Burkay, konuşmasında yeni döneme ilişkin hedeflerini de iş insanlarıyla paylaştı.

İbrahim Burkay, tarımda verimliliğin artırılması gerektiğini belirterek, bu konuda Gıda Tarım İhtisas Bölgesi kurulması için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Başkan Burkay, “Lojistik maliyetlerin düşürülmesi için büyük önem taşıyacak Lojistik Merkez için adımlar atacağız. Organize Ticaret ve Organize Konut Bölgeleri için de çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda bakanlıklarımızla görüşüyoruz. Bu noktada inşaat komitelerimiz ile birlikte kooperatif modeliyle Türkiye’de örnek bir yapılanmayı hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca serbest ticaret bölgeleri kurmak istiyoruz. Bu proje hayata geçtiğinde, kentin ekonomisine her anlamda ciddi katkı sağlayacak. Yeni nesil fuar merkezimizi bu dönemde bulunduğu yerde hayata geçirmeyi planlıyoruz. ULUTEK HIVE projemiz de yüksek teknoloji şirketlerimizin Ar-Ge üretim merkezi haline getireceği bir merkez konumunda. Yüksek teknoloji üniversitesini de bu dönemde kurmak için çalışmalar yürüteceğiz.” dedi.

ÇARŞI VE HANLAR BÖLGESİ İÇİN E-TİCARET ADIMI

BTSO Akademi Projesi’nin 90 binden fazla çalışan ve yöneticiye farklı alanlarda eğitimler verdiğini kaydeden Burkay, Payitaht Çarşı Projesi kapsamında elektronik ticarette bölgede dönüşüm merkezini kurmak için adımlar attıklarını söyledi. Başkan Burkay, “Çarşımızı edilgen bir yapıdan çıkaracağız. Çarşının iş hacminin artması için önemli bir program. Bizler ticaret hayatının kalbinin attığı çarşımızı dünyaya açmak istiyoruz. Esnafımız bu model ile dünyanın her tarafına mal satacak konuma gelecek.” dedi.

Bursa’yı en iyi kendilerinin tarif edebileceğini kaydeden Burkay, “Dünyadaki yeni değişimi en hızlı okuyacak ve yakalayacak kent Bursa. Bunu ıskalamamamız lazım. 70 komiteden arkadaşlarımız bu bilinçle 1 Ekim’de demokrasi şöleni havasında seçimlerimizi yapacağız. Yeni dönemde sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin başarı hikayesini hep birlikte yazacağız” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.