Buca parkları yaza hazırlanıyor

TÜRKİYE’nin en kalabalık ilçelerinden biri olan ve yeşil alanlarını sürekli artırma hedefiyle projeler yürüten Buca Belediyesi, hava sıcaklıklarının birden bire artmasıyla birlikte park ve yeşil alanlarda kuru ot yangınlarına karşı mesai temposunu yükseltti. Geçtiğimiz yıllarda Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın da sahaya inerek emekçilerle birlikte yaptığı hummalı çalışmalar, haziran sonuna kadar sürecek.

Buca Belediyesi, Bucalı çocukların yaz tatilinde gönüllerince eğlenmesi için, çalışmalarına hız kazandırdı. Sıcaklıkların birden artışıyla hızla sararan yabani otları biçme işlemi olan kosaya aralıksız devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kent genelindeki pek çok parkı yaza hazırladı.

YANGIN RİSKİNE KARŞI HIZLI ÇALIŞMA

Parklardaki yabani ot biçme çalışmalarının yüzde 65 tamamlandığını belirten yetkililer, yüksek yangın riski taşıyan kuru otların hızla biçildiğini ve çim biçme işlemlerinin de sürdüğünü kaydettiler. Bu işlemlerin öz kaynaklarla yapıldığına dikkat çeken yetkililer, parkların yaza hazırlanmasının ardından yenileme işlerinin başlayacağının müjdesini verdiler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.