“Bu tweet kullanım dışıdır” Twitter’dan yeni bir yapay zeka uygulaması

“Bu Tweet kullanım dışıdır” ibaresi sosyal medyanın gündemine oturdu. Peki bu ibare ne anlama geliyor?

Milyonlarca kullanıcısı olan Twitter yeni bir uygulama başlattı. Uygulama öncesinde twitter’da paylaştığınız bir mesajın altına çok sayıda otomatik ve istenmeyen türde birçok mesaj geliyordu.

Yeni bir yapay zeka uygulaması

Twitter’da bir mesajın altına istenmeyen türde gelen bir çok mesaj ve doğrulanmamış hesaplardan gelen mesajlar dönemi sona erdi. Twitter artık kendi alt yapısında kullandığı yapay zeka uygulamasıyla otomatik olduğu ve doğrulanmamış hesaplardan geldiğini tespit ettiği tweetlerin tamamını “Bu tweet kullanım dışıdır” mesajıyla yasaklıyor.

Uygulamayı doğru olduğunu düşünen ve hatalar olduğudunu söyleyen kullanıcılar arasında da tartışmaya neden oldu. Uygulama çok sayıda takipçisi olan kişileri sahte hesaplardan mesaj almayacaklarını için mutlu etti.

Terör örgütlerinin de sahte hesaplarla bilgi kirliliği yaratmasını engelleyeceği düşünülmekte. Gerçek kişiler de hesaplarını doğrulatmaz ise engellenebilir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.