Bu sezonun merakla beklenen film “EKŞİ ELMALAR” için geri sayım başladı

Oyuncu kadrosu, hikayesi ve kostümleri ile şimdiden ilgi odağı olmayı başaran “Ekşi Elmalar” çekim mekanları ve prodüksüyonuna yapılan yatırımla da beyazperdede göz dolduracak.

COĞRAFYAYA UYGUN HAYVANLAR SEÇİLDİ

1970’li yıllarda Hakkari’de geçen hikayenin Köyceğiz’de gerçekleştirilen çekimlerinde düğün, yayla çıkış ve yaylada yaşam sahnelerinde kullanılan tüm hayvanlar Doğu Anadolu bölgesinde yaşayan hayvanlara birebir uyması için prodüksiyon ekibi tarafından bir ay süren çalışmalarla oluşturuldu ve platoya sevk edildi.

GERÇEK SEYİS VE ÇOBANLAR DA FİLMDE ROL ALDI

“Uşak Karun Atlı Cirit Klübü”nden seyisleri ile birlikte özel olarak getirilen yirmibeş Arap atı ile seyisleri ve Doğu Anadolu coğrafyasına uygun, kalın yağlı kuyruklu iki yüz adet küçükbaş koyun ile Girdev Yaylası’ndan özel olarak getirilen yüz yirmi adet keçinin çobanları da filmde yardımcı oyuncu olarak rol aldı.

HAYVANLARA ÖZEL İLGİ

Çekim aralarında hayvanlarla özel olarak ilgilenen oyuncular en çok atları severek stress atarken, Yılmaz Erdoğan’ın elindeki elmanın yarısını üstüne bindiği atla paylaşması dikkatlerden kaçmadı. Şükran Ovalı atlarla yakından ilgilenirken, Songül Öden’in ise hayatında ilk kez bu film için keçi sağdı.

Başrollerinde Yılmaz Erdoğan, Farah Zeynep Abdullah, Songül Öden, Şükran Ovalı, Devrim Yakut, Şükrü Özyıldız, Fatih Artman, Ersin Korkut, Caner Cindoruk ve Cezmi Baskın’ın yer aldığı “Ekşi Elmalar” BKM Film yapımcılığında 28 Ekim’de vizyona giriyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.