Brezilya’da teslim olan Tosuncuk’un avukatlarından mağdurları kızdıracak açıklama

Brezilya’da teslim olan Tosuncuk’un avukatlarından mağdurları kızdıracak bir açıklama geldi.

Çiftlik Bank kurucusu “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, 2018 yılında binlerce kişiden milyonlarca lira vurgun yaparak yurt dışına kaçmıştı. Kırmızı Bülten ile aranan Aydın, Türkiye’nin Sao Paulo Başkonsolosluğu’na giderek teslim oldu. Aydın’ın Brezilya devleti ile temasa geçirilerek kısa zamanda yurda getirilmesi bekleniyor.

“İADE SÜRECİ BAŞLAYACAK”

Dün akşam avukatları aracılığıyla bir video yayınlayan Tosuncuk, Türk yargısına teslim olacağını belirterek kendisinin de mağdur olduğunu söyledi. “Teslim olacak” haberinden kısa bir süre sonra avukatların verdiği bilgiye göre Mehmet Aydın, Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde teslim oldu. Aydın’ın avukatları konsolosluk ile bağlantı kurduklarını ve Mehmet Aydın’ın Türkiye’ye iade sürecinin başlatılacağını söyledi.

“TUTUKLANMAMA GARANTİSİ”

Sabah’ta yer alan habere göre Aydın’ın avukatları Fatih Kuş ve Şehmus Uluç, ülkeye gelişinin 1-2 günden kısa sürebileceğini ifade etti. Avukatlar, adli makamlardan ilerleyen süreçte de tutuklanmama garantisi talep edebileceklerini söyledi. Aydın’ın gıyabında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunuyor.

“MAĞDURİYETİNİ ANLATMAK İSTİYOR”

“Neden yıllar sonra teslim olma kararı aldığı” konusunda ise Aydın’ın artık mağduriyetini anlatmak adına böyle bir karar aldığı ifade edildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.