Bozüyük Belediyesi Metristepe Sinema Festivali başladı

Bu yıl 2.düzenlenen Bozüyük Belediyesi Metristepe Sinema festivali 28 Temmuz/ 6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Açılış gününde nostalji rüzgarı esen festivalin ilk konukları ise Hababam sınıfı oyuncuları, oyuncu Metin Keçeci, Esra Sönmezer ve Erdi Ünver oldu.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı öncülüğünde gerçekleşen olan bu festivalde hem nostaljik hem de günümüz sinemasının en beğenilen sinema filmleri 10 gün boyunca ücretsiz halk ile buluşacak. Festivali ilk gününde oyunculara plaket verildi. Hababam Sınıfının efsane oyuncularının bir araya gelerek kurduğu vokal grubu bu seri ile ünlenen şarkıları sahnede seslendirdiler. Renkli sahnelere tanık olunan açılışta ilk önce duygulu anlar yaşandı. Ve ebediyete intikal eden oyucular anıldı. Sonrasında ise film izleme öncesinde oyuncular hem şarkı söyledi hem de hep birlikte eğlendiler.

Bu kültürel etkinliğin önemine değinen Fatih Bakıcı festival ile ilgili şunları söyledi ; “ Bir şehrin yaşam kalitesinin yükseltilmesinin başında Kültür Sanat’a yapılan yatırımlar gelir, bunun bilincinde olarak Bozüyük de kültür sanat çıtasını elimizden geldiği kadar yükseltmek için çaba sarf ediyoruz. Bu amaçla bu sene açık hava sinema festivalimizin ikincisini düzenliyoruz, etkinliklerimize ara vermeden yenileri ile devam edeceğiz.”

Yeşilkent Fatih Sultan Mehmet Parkı içinde bulunan Amfi Tiyatro’da gerçekleşen açık hava sinema festivalinde Bozüyük ve çevresinden yaklaşık 20.000 sinemaseverin ağırlanması hedefleniyor. Festivalde yer alan filmler şu şekilde ;

HABABAM SINIFI

İYİ Kİ DOĞDUN ABLA

AİLECEK ŞAŞKINI

NEŞELİ GÜNLER

TATLI BELA

AV MEVSİMİ

FETİH 1453

AİLE ARASINDA

AYLA

OSMAN PAZARLAMA

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.