Bostanlıspor ile KKTC HİS’den “Kardeşlik İmzası”

Bostanlıspor Kulübü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) ile “Kardeş Kulüp” anlaşmasına imza attı.

HİS Federasyonu Başkanı Hasan Senin, federasyonunun davetlisi olarak “Dostluk Kupası Oryantiring Yarışmaları” için KKTC’ye gelen Bostanlıspor Kulübü ile iyi ilişkileri daha da ileriye götürmek amacıyla Bostanlıspor Kulübü’nü “kardeş kulüp” ilan ettiklerini belirtti.

KKTC Spor Tarihinde ilk kez gerçekleştirilen bu olayın milat olabileceğini de ifade eden başkan Hasan Senin, “bundan böyle Bostanlıspor bizim kardeş kulübümüz. Her türlü organizasyonumuza kendilerini davet edeceğiz. Fikir alışverişinde bulunup, ikili yarışmalar yapacağız. Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy’un KKTC’ye ilgisi ve federasyonumuza desteğine teşekkür ederiz. Davetimiz üzerine yarışmalara katıldılar. Bunu geleneksel hale getireceğiz. Bostanlıspor’un KKTC’de şube açmasını arzuladık. Bu konuda her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Avni Erboy, kendisine plaket sunan KKTC HİS Federasyonu Başkanı Hasan Senin’den övgüyle söz etti. Hasan Senin’in KKTC’de spora büyük hizmetlerde bulunduğunu dile getiren Erboy şöyle dedi:

“KKTC’de spora olan hizmetlerinin unutulmayacağını kendisini tanıyanlar aktardı. Cumhurbaşkanlığı ziyaretimizde de KKTC Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar da Hasan Senin’in küçük yaştan bu yana sporun içinde olduğunu, kendisini hayranlıkla izlediğini aktararak, bisikletteki başarısından söz etti. Önce bisiklet şimdi de bocce ve oryantiring branşlarına çağ atlatan Hasan Senin KKTC sporu için büyük şans. Sporda KKTC’ye Avrupa Kapısını da açan, KKTC Bayrağı ile takım yarıştıran başkan.”

HİS Federasyonunun başarılarının her geçen yıl artarak devam ettiğini sevinçle öğrendiklerini de dile getiren Avni Erboy, bir ayağı da İzmir’de olan HİS Başkanı Hasan Senin’e adı yazılı 35 numaralı Bostanlıspor forması hediye etti. Erboy, HİS Federasyonunun kardeş kulüp olarak kendilerini seçmesinin Bostanlıspor için onur verici olduğunu sözlerine ekledi.

Erboy, KKTC’de bocce ve oryantiring yarışmaları ile liglere katılmak için şube açacaklarını, bu konuda KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da destek verdiğini ve Spor Dairesi Müdürlüğüne de bilgi aktardıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.