Borusan Sanat’tan Yaza Merhaba

Borusan Sanat, dijital platformlar üzerinden yayınladığı dopdolu bir konser programıyla yaza merhaba diyor! 11 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’de borusansanat’de yayınlanacak beş yeni konserde Borusan Müzik Evi, dünyaca ünlü isimlerin disiplinlerarası projelerini müzikseverlerle buluşturuyor. 12 Haziran Pazar günü saat 11.30’da ise Borusan Quartet ve Can Çakmur’un aynı sahneyi paylaştığı “Üç İmza Başyapıt” başlıklı konser borusansanat üzerinden yayınlanacak.

Borusan Müzik Evi, borusansanat üzerinden yayınladığı beş farklı konser ile yaza merhaba diyor!

Çevrimiçi video platformu borusansanat üzerinden yayınladığı konser kayıtlarıyla izleyicilerine buluşmaya devam eden Borusan Sanat, bu hafta beş farklı konser ile yaza merhaba diyor! 11 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’de beş yeni konser yayına girerken konser öncesinde Back on Stage ekibinin gerçekleştirdiği söyleşiler de borusansanat’de 19.30’dan itibaren yayında olacak.

NOVA MUZAK 33. serisinde Schnellertollermeier ile borusansanat’de!

Borusan Müzik Evi’nde Schnellertollermeier, Kod Müzik işbirliğiyle hayata geçirilen Nova Muzak serisinin 33.’sü 11 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’de borusansanat’de izleyicilerle buluşuyor. Doğaçlama ile beste arasındaki incecik çizgide ustaca durabilen üçlü, minimalizm, krautrock, deneysel doğaçlama temelli elektronik müzik gibi geleneklerden besleniyor. KOD Müzik işbirliğinde düzenlenen Nova Muzak’ın 33.’sünde, Schnellertollermeier’in kayıt çalışmalarıyla olduğu kadar canlı performanslarıyla da izleyicilerini derinden etkiliyor. Deneysel doğaçlama temelli elektronik müzik gibi geleneklerden beslenen bu konser kaydı iki hafta boyunca borusansanat’de yayında olacak.

Berke Can Özcan ve Jonah Parzen-Johnson birlikte ilk kez borusansanat’de!

En son, geçtiğimiz yılın Kasım ayında Borusan Müzik Evi’nin izleyicileriyle buluşan Berke Can Özcan aylar sonra yeniden, bu sefer Jonah Parzen-Johnson ile yarattıkları deneysel müzik oluşumlarıyla izleyicilerine farklı bir deneyim sunuyor.

Parzen-Johnson müzik yaparken dinleyicilerine farklı dünyaların kapılarını açan, elektronik dokularla, sıcak ve cana yakın melodilerle onları kucaklayan bir sanatçı. Solo performanslarında derin bir samimiyet sunan Parzen-Johnson, kim olduğunu, dünyamızı nasıl gördüğünü ve hep birlikte sarılabileceğimiz geçici “biz” anlarını paylaşmaya çalıştığı için solo performansları son derece samimi. Dört kıtada ve dokuz ülkede sahne alan sanatçı, caz festivallerinden noise kulüplerine, oturma odalarından çağdaş sanat müzelerine kadar her yerde varlığını gösterdi ve şimdi de Borusan Müzik Evi’ne konuk oluyor. Mountains are Mountains adlı albümüyle, dinleyicilerini farklı ses dünyalarına davet ederek onlara pek çok anın sesini sunan Berke Can Özcan, kulağının ulaşabileceği her şeyi denemeye devam eden bir davulcu, besteci, yazar ve yapımcı. Gonglar, vibrafon ve eski anahtarlardan yaptığı enstrümanlar, soda kapakları, bisiklet zilleri, hasır süpürgeler, eski oyuncaklar ve hatta bahçe hortumları… Berke Can Özcan ve Jonah Parzen-Johnson’un ilk defa buluştuğu ve 11 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’de borusansanat üzerinden yayınlanacak bu konser kaydına iki hafta boyunca ulaşılabilecek.

Töz Trio ve Hezarfen Ensemble borusansanat’de!

Uluslararası çapta tanınırlık, bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji, her zaman canlılık… Hezarfen Ensemble, kendisiyle özdeşleşen birçok projeye imza atarken ve farklı icra koşullarına uyum sağlayabilmesindeki esnekliğiyle göze çarpıyor. Türkiye’nin tecrübeli müzisyenlerinden Tamer Temel, Ercüment Orkut ve Cem Aksel’den oluşan TÖZ, caz ve çağdaş klasik müziğin kesiştiği performanslar sergileyen bir oluşum. Yakın zamanda ikinci stüdyo albümlerini kaydetmeye hazırlanan Töz Trio, bu albüm çalışmasında Hezarfen Ensemble ile işbirliği yaparak, dokuz müzisyenden oluşan bir kadroyla kaydedecekleri yeni müziklerini ilk defa Borusan Müzik Evi’nde seslendirdi. Bu konser 11 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’de borusansanat üzerinden izleyicisi ile buluşacak.

İkiz Cabin Crew’ün Transit başlıklı projesi borusansanat’de!

İkiz Cabin Crew’ün Stockholm Jazz Records’dan geçtiğimiz Mart ayında yayınlanan Transit adlı projesi, 11 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’de borusansanat üzerinden izleyicisi ile buluşacak. Ödüllü davulcu İkiz tarafından yazılan ve topluluğun üç üyesi tarafından üretilen, akustik enstrümanlar ve elektronik soundscape’lerle izleyiciler benzersiz bir deneyim yaşayacak. Küresel salgınla birlikte çalışmaları durma noktasına gelen grubun yeniden nefes aldığı ve üretmeye başladığı yaratıcı bir çalışma olan Transit, ilk ‘kalkış’ parkurundan son ‘varışa’ kadar, kelimenin tam anlamıyla baştan sona bir yolculuğa çıkaran, pandeminin sonsuza kadar sürmeyeceğini ve çok yakın bir gelecekte yeniden ‘yeni’ yolculuklara çıkılacak zamanın geleceğini hatırlatan bir mesaj taşıyor.

Mercan Dede’nin “Secret Tribe” projesi borusansanat’de!

Borusan Müzik Evi’nin açıldığı 2010 yılından bu yana sürekli konuğu olan, verdiği pek çok konserle müzikseverlerle buluşan Mercan Dede, dünyanın dört bir yanında beğeniyle izlenen, önemli festivaller ve kültürel etkinliklerde sahne alan projesi “Secret Tribe” başlıklı konser 11 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’de borusansanat’de iki hafta boyunca yayında olacak.

İBB Kültür AŞ işbirliğinde, Müze Gazhane’nin “Hava Kararınca” etkinlikleri kapsamında gerçekleşen “Secret Tribe” başlıklı konserde Mercan Dede, Doğu’ya özgü sufi müziğinin ilahi geleneğini çağdaş müziğin tınılarıyla incelikli bir şekilde harmanlayarak eski ile yeniyi, Doğu ile Batı’yı birleştiriyor.

Borusan Quartet’ten “Üç İmza Başyapıt” borusansanat’de!

Borusan Quartet’in 12 Haziran Pazar günü saat 11.30’da borusansanat’den yayınlanacak olan konserine 2021’de ICMA’nın (Uluslararası Klasik Müzik Birliği) yılın en iyi genç sanatçısı ilan ettiği piyanist Can Çakmur konuk oluyor. Geride bıraktığımız sezon Almanya ve İspanya’da resitaller vererek dinleyenlerini büyüleyen Çakmur, Avrupa’nın önde gelen müzik yazarları tarafından el üstünde tutuluyor. Borusan Quartet ve Can Çakmur’un birlikte sahnede olacağı bu konserde, Schubert’in Rosamunde’si, Schönberg’in Üç Piyano Parçası ve Brahms’ın Fa minör Piyanolu Beşlisi seslendirilecek.

Sungu Okan ve Aydın Büke ise saat 11.00’de yayınlanacak konser öncesi keyifli sohbetleriyle borusansanat’de yer alacak.

ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİMLER:

TÖZ TRIO & HEZARFEN ENSEMBLE

11 HAZİRAN 2022 Cumartesi 20.00

ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİM / borusansanat
19.30 Konser öncesi söyleşi: Back on Stage

NOVA MUZAK #33

SCHNELLERTOLLERMEIER

11 HAZİRAN 2022 Cumartesi 20.00

ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİM / borusansanat
19.30 Konser öncesi söyleşi: Back on Stage

JONAH PARZEN-JOHNSON & BERKE CAN ÖZCAN

11 HAZİRAN 2022 Cumartesi 20.00

ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİM / borusansanat
19.30 Konser öncesi söyleşi: Back on Stage

İKİZ CABIN CREW

11 HAZİRAN 2022 Cumartesi 20.00

ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİM / borusansanat
19.30 Konser öncesi söyleşi: Back on Stage

MERCAN DEDE “SECRET TRIBE”

11 HAZİRAN 2022 Cumartesi 20.00

ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİM / borusansanat
19.30 Konser öncesi söyleşi: Back on Stage

ÜÇ İMZA BAŞYAPIT

BORUSAN QUARTET & CAN ÇAKMUR

12 HAZİRAN 2022 Pazar 11.30

ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİM / borusansanat
11.00 Konser öncesi söyleşi: Sungu Okan ve Aydın Büke

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.