Borsa İstanbul’un yeni şirketi ilk ‘gong’ta tavan yaptı

Borsa İstanbul’un yeni şirketi Europen hisseleri, ilk işlem gününde tavan yaptı.

İSTANBUL (İGFA) – Halka arz sürecini tamamlayan Europen, Borsa İstanbul’daki ilk işlem gününde tavan yaptı. Borsa İstanbul serüvenine 16,25’ten başlayan hisse fiyatları, 17,87 liradan işlem görüyor.

Birincil halka arz sürecini 2-3 Haziran’da geçen ve 16,25 TL’den, 671 milyon TL talep toplayan Europen’in halka arzı başarı ile tamamlandı. Europen’in halka arzına 73 bin 755 yatırımcıdan talep geldi.

Europen Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin çıkarılmış sermayesinin 135 milyon TL’’den 168 milyon 780 bin TL’’ye çıkarılması nedeniyle artırılacak olan toplam 33 milyon 780 bin TL nominal değerli 33 milyon 780 bin adet payın halka arzı gerçekleşecekti. Halka arz sonrasında Şirket’in halka açıklık oranı yüzde 20,01 oldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.