Borsa İstanbul’da Gong, Goldman Varant için çaldı

Yatırım Bankacılığı alanındaki küresel kuruluş Goldman Sachs International, Türkiye varant pazarındaki varlığını yeni ürünlerle güçlendiriyor. ÜNLÜ Menkul Değerler’in piyasa yapıcılığında, Türkiye varant pazarının tek uluslararası oyuncusu Goldman Sachs, 21 dayanak varlık üzerine dayalı 168 yeni varant ihracını Borsa İstanbul’da düzenlenen gong töreni ile gerçekleştirdi.

Türkiye’de varant pazarının tek uluslararası oyuncusu ve küresel finans kuruluşu Goldman Sachs International, Borsa İstanbul’daki varlığını güçlendiriyor. Goldman Sachs, 21 Haziran’da Borsa İstanbul’da düzenlenen gong töreni ile 21 dayanak varlık üzerine dayalı 168 yeni varant ihracı gerçekleştirdi. Kurum böylece, ÜNLÜ & Co grubu iştiraki ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş.’nin piyasa yapıcılık faaliyetini yürütmeye yetkili aracı kurum olarak faaliyet gösterdiği işbirliğiyle Türkiye varant pazarındaki varlığını daha da güçlendirmiş oldu.

Goldman Sachs International, Türkiye ve Orta & Doğu Avrupa Satış bölümünden sorumlu Yönetici Direktör Yılmaz Kocagöz, “Türkiye’de sunduğumuz varantların lansmanı bizim için çok heyecan verici bir gelişme. GS olarak Türkiye’deki varant yatırımcıları ile küresel deneyimimizi buluşturmayı hedefliyoruz. Bugünkü ihraçlarımız ile gördüğünüz gibi, Türkiye varant piyasasını ÜNLÜ Menkul ile birlikte büyütmek ve geliştirmek için adımlar atmaya devam edeceğiz. ” diyerek görüşlerini dile getirdi.

ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü ise, “Piyasa yapıcılığını üstlendiğimiz yeni varantlar ile birlikte Türkiye’deki yatırımcıları portföylerini çeşitlendirebilecekleri yeni ürün alternatifleri ile buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Türkiye sermaye piyasalarının gelişmesi için stratejik rol oynayan ÜNLÜ & Co Grubu olarak Goldman Sachs ile işbirliğimiz çerçevesinde küresel bilgi-birikimi ülkemizdeki yatırımcılara sunduğumuz için mutluyuz.” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.