Bölünmez Çankırı, Spor Aşkı Engel Tanımaz Dağıtım Törenine Katıldı

AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen “Spor Aşkı Engel Tanımaz” Özel Eğitim Okullarına Spor Malzemesi Dağıtım Töreni’ne katıldı. Bölünmez Çankırı, törende yaptığı konuşmada “Hiç kimse engeli dolayısıyla sosyal hayatın dışına itilemez. Başkaları sırtını dönse de biz engelli kardeşlerimizi asla yok sayamayız” dedi.

“Spor Aşkı Engel Tanımaz” Özel Eğitim Okullarına Spor Malzemesi Dağıtım Töreni’ne; Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın yanı sıra, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Ertan Göv, Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüaraslan, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür ve AK Parti Konak ilçe Başkanı Sait Başdaş katıldı.

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ AZİM VE KARARLILIKLARIYLA HERKESE ÖRNEK OLMAKTADIR

Milletvekili Bölünmez Çankırı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği bu anlamlı programın engellilerin önündeki setlerin ortadan kaldırması açısından en güzel projelerden birini oluşturduğunu ifade ederek;

‘‘Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığımız nezdinde ‘Spor Aşkı Engel Tanımaz’ sloganıyla İzmir’deki 16 Özel Eğitim Okuluna gönderilen spor malzemelerini taşıyan tırın ilimize ulaşmış ve gelen malzemeler İl Müdürlüğümüz tarafından teslim alınmış olup bugün dağıtımını hep birlikte gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. İnsanlığımızın tamamının imkân ve fırsatlardan eşit derecede faydalanmasını sağlamak da bizlerin temel görevidir. Bu ohassasiyetle Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta ifade ettiği gibi hangi kökene, inanca, kültüre, sosyal statüye sahip olursa olsun 85 milyonun her biri devletimizin nazarında eşittir. Engelli kardeşlerimizin hayata dört elle sarılmalarından aldığımız ilhamla hepimize birer emanet olan engellilerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürebilmeleri için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz.

Özellikle son dönemde engellilerin sporun farklı branşlarında dünya çapında iftihar verici başarılara imza attıklarını görmekteyiz. Onlar hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarı, azim ve kararlılıklarıyla herkese örnek olmaktadır. Başkaları görmezden gelse de biz ihmal edemeyiz. Bilhassa da engelli vatandaşlarımızın cehalet, bilgisizlik, imkânsızlık gibi sebeplerle iki duvar arasına hapsedilmesine tahammül gösteremeyiz’’ ifadelerini kullandı.

İZMİR’DE VE ÜLKE GENELİNDE YATIRIMLARIMIZA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYORUZ

Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı konuşmasını şöyle sürdürdü;

‘‘Son 20 yılda sadece şehrimize 85 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Kentte 11 bin 65 adet yeni derslik inşa ettik, 3’ü devlet olmak üzere 4 yeni üniversite kurduk, 7 bin 100 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurtları açtık, şehir genelinde 115 adet spor tesisi inşa ettik. Alsancak’taki 14 bin kişilik tribüne sahip, 101 milyon lira yatırım bedeli olan Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda bu sene süper lig seviyesinde maçlar oynandı.

Sosyal yardımlar alanında İzmirli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 8,5 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlık alanında ise toplamda 2 bin 285 yataklı 42 hastaneyle birlikte 122 sağlık tesisi kazandırdık. Yatak kapasitesi 2 bin 60 olan Bayraklı Şehir Hastanesi ile birlikte 6 hastanenin yapımının devam ediyor.

Ülke genelinde toplam 453 bin özel eğitim ihtiyacı olan çocuk ve gencimize eğitim veriyoruz. Özel eğitim sınıflarında öğrenim gören engelli sayısı da 77 bin 600’e çıktı. Engelli evlatlarımızdan 993’üne hastane sınıflarında, 10 bin 552’sine de evde eğitim imkânı sağlıyoruz. Özel öğrencilerimize yönelik bir diğer çalışma, destek eğitim odalarının sayısını artırmak ve içeriğini zenginleştirmektir. Bir süre öncesine kadar 79 olan destek eğitim odalarının sayısı, 2022 yılı itibarıyla 638’e ulaştı. 81 ilde 10 bin destek eğitim odası yapımı için çalışmalarımız sürüyor.

‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ buyuran kadim kültürümüzde ve Anayasamızda yerini alan sosyal devlet ilkemiz bize adil olmayı, eşit davranmayı, insanlar arasında ayrım yapmamayı emretmektedir. Bu düstur ile çalışmaya, yatırım yapmaya ve vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyoruz’’ dedi.

ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK YAPILIYOR

Eğitim Araştırma Koordinasyon Genel Müdürü Ertan Göv, yaptığı konuşmada; “Özel çocuklarımıza yönelik bu çalışmamız yaklaşık 2 yıl öncesinde başlamış bir çalışma Bakanlıklarımızı tek bir vücut altında toplamak birleştirmek istedik. Milli Eğitim ve Spor bakanlıklarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak nasıl verimli çalışmaya dönüştürebiliriz diye düşündük ve Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli eşi Hanımefendinin özel çocuklarımız için pozitif ayrımcılık yaptığını biliyoruz. Bu bağlamda her iki bakanlığımızın ihtiyaç listesini ve talebini aldık, Sayın Bakanımızın da destekleri ile özel çocuklarımıza bu güzel ve kaliteli malzemeleri ilettik. Desteklerimiz devam edecek Tüm Türkiye’deki özel çocuklarımızın ihtiyaçları önümüzdeki yıla kadar tamamlanacak. İki bakanlığımız birlikte çalışmaktan çok memnun emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZIN DÜZENLEDİĞİ TÖREN İLE BİZZAT YOLA ÇIKARDIĞI TIRLARIMIZ 81 İLE ULAŞTI

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici yaptığı konuşmada “Spor Aşkı Engel Tanımaz Devletimiz, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, gencine, sporcusuna, Özel Sporcusuna sahip çıkmak için var gücüyle çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Bakanlıklarımız bir araya gelerek Spor Aşkı Engel Tanımaz projesi ile kurumlarımıza öğrencilerimize sportif malzeme ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili güzel bir çalışmaya imza attılar inanıyorum ki bu proje önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek. İzmir’e gelen tır içerisinde yer alan spor malzemelerimizi de burada düzenlenen tören ile 16 okulumuza teslim ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HER ALANDA UMUT VERİCİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür; Milli Eğitim Bakanlığı olarak son dönemde Gençlik Spor Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde spor faaliyetlerinin hız kazandığını söyledi. Yentür, okulu sadece sınıfa sığdırmanın, öğrencinin sadece akademik olarak beslenmesini sağlamanın gençlerin geleceğe hazırlanmasındaki en büyük engeller olduğunu ifade etti. Eğitimin günümüzde çok yönlü olarak ele alınması gereken bir kavram olduğunu vurgulayan Yentür, bu kavramın akademik, sportif, sosyal ve kültürel olarak bir bütünlük arz ettiği zaman davranışa dönüşeceğini sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanlığının himayelerinde özel çocuklardan meslek okullarına kadar her alanda umut verici çalışmalar yapıldığını belirten Yentür, sportif malzemelerle eğitim ortamının hayata dokunan bir yer haline geleceğinin altını çizdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.