Boğaziçi Zirvesi, ‘Büyük Dönüşüm’ü İstanbul’da ele alacak

Uluslararası İşbirliği Platformu’nun düzenleyeceği 13’üncü Boğaziçi Zirvesi 10-12 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek. Üç gün sürecek etkinlikte 80 ülkeden 200’ün üzerinde yabancı ağırlanacak.

İSTANBUL (İGFA) – Bugüne kadar başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere dünyadan 9 Cumhurbaşkanı, 8 Başbakan, 68 Bakan, 2 Prenses ve 4 Prens ağırlayan Boğaziçi Zirvesi’nin 13’üncüsü için geri sayım başladı.

10-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek zirve, Türkiye’den ve dünyadan alanının önde gelen isimleri ile birlikte dünyanın nabzını İstanbul’dan tutacak.

Uluslararası İş Birliği Platformu’nun (UİP) bu yıl için belirlediği ana tema ‘Büyük Dönüşüm’ oldu.

TÜRKİYE’YE YATIRIM ÇEKMEK İSTİYORUZ”

UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, ‘Büyük Dönüşüm’ temasının her bir oturumunda hem devletler nezdinde temsilciler, hem de iş dünyasının Türk ve yabancı temsilcileri bu dönüşümlere ışık tutmaya çalışacağını söyledi. Bu yıl olağanüstü bir durum olmazsa fiziksel katılımın, konuşmacılar ve izleyiciler olmak üzere toplamda 3 bini bulmasını beklediklerini belirten Özgencil, “Cumhurbaşkanları, Başbakanlar ve Bakanlar olmak üzere küresel bazda toplamda 280’in üzerinde davet mektubu gönderdik. Küresel sorunların çözüm yollarına yine İstanbul’dan ışık tutacağız. UİP olarak asıl hedefimiz davet ettiğimiz yabancı misafirlerimize ülkemizdeki yatırım ve ticaret potansiyelini yerinde göstermek ve Türkiye’ye yurt dışından gelen yatırımlara katkıda bulunmak” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.