Bodrum’da Şampiyona İçin Geri Sayım Başladı

2022 NAC Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası Bodrum’da gerçekleşiyor.

Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası Bodrum’da yapılacak Yaklaşık bin sporcu Bodrum’da yarışacak.

Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası 3-5 Haziran 2022 tarihlerinde Muğla’nın Bodrum ilçesinde Azka Otel’de gerçekleştirilecek.

Merkezi Almanya’da bulunan NAC International (National Athletic Committee) Türkiye Federasyon Başkanı Murat Düzgören’in yoğun çabaları sonucunda NAC Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası’nın 3-5 Haziran 2022 tarihlerinde Bodrum’da yapılmasına karar verildi.

Türkiye’de ilk kez yapılacağı ifade edilen şampiyonaya yerli ve yabancı toplam bin yarışmacının katılacağı tahmin ediliyor. Birçok ülke televizyonunda canlı yayınlanacak şampiyonaya Dünya basının da ilgisinin büyük olacağı ifade edildi. Bodrum için küresel bir reklam imkanı sağlayacak şampiyonanın Türk turizmine de olumlu katkılar sağlayacağı bildirildi.

NAC International Türkiye Başkanı Murat Düzgören, şampiyonanın Türkiye’de yapılacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.Bodrum’da yapılacak organizasyonun Türkiye’de özel mahiyette gerçekleştirilecek ilk şampiyona özelliği taşıdığını belirten Düzgören,“Bodrum’da gerçekleştirilecek bu dünya şampiyonası, Türkiye’de özel mahiyette yapılacak ilk şampiyona özelliği taşımaktadır. NAC Dünya Şampiyonası takviminde ülkemize 2021 yılında yapılması planlanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen şampiyonanın NAC Delegasyonunun önceki yıllarda aldığı kararla bu yıl İngiltere’de düzenlenmesi planlanmaktaydı. Ancak uluslararası federasyona yaptığımız müracaat ve İngiltere’nin de kendi hakkından vazgeçmesi nedeniyle şampiyonanın bu yıl ülkemize verilmesi kararı alındı.” diye konuştu.

Şampiyonaya yaklaşık 600 yabancı sporcu beklediklerini dile getiren Düzgören, “Yarışmaya katılacak sporcu başvuruları hızla devam ediyor.Türkiye’den de muhtemelen 200 250 civarında sporcu katılımı bekliyoruz ve bir hayli iddialı sporcularımız var.Organizasyona ortalama 800 1000 arası sporcu katılacak.Sporcuların yanında antrenörleri, teknik ekipler, federasyon görevlileri ile beraber toplam gelecek kişi sayısının 10 bini bulacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.