Bob Dylan’ın kız arkadaşına yazdığı mektuplar 12,5 milyon liraya satıldı

Dünyanın en ünlü isimlerinden biri olan şarkıcı, besteci ve söz yazarı Bob Dylan’ın lise yıllarında kız arkadaşına yazmış olduğu mektuplar, 670 bin dolara satıldı. Bu mektupların, akademisyenler için saklanacağı açıklandı.

ABD’li şarkıcı, besteci ve söz yazarı 81 yaşındaki Bob Dylan’ın liseye gittiği zamanlarda kız arkadaşına yazdığı mektuplar açık artırma ile 670 bin dolara (12,5 milyon TL) satıldı.

Henüz 10’lu yaşlarında olan Dylan’ın kendisinin yazmış olduğu 42 mektubunu, Portekiz-Porto’daki dünyaca ünlü kitapçı ‘Livraria Lello’ satın aldı. Açık artırmayı gerçekleştiren müzayede evi RR Auction, mektupların, dünyaca ünlü sanatçı Bob Dylan hayranları ve araştırma yapmak isteyen akademisyenler için saklanacağını duyurdu.

Minnesota eyaleti sınırlarında yer alan Hibbing’de yaşayan ‘Bob Zimmerman’ olarak isimlendirildiği ve bilindiği dönemde, 1957-1959 yılları arasında kız arkadaşı Barbara Ann Hewitt’e yazmış olduğu duygusal aşk mektupları Dylan’ın lise yıllarına dair bilgiler veriyor.

blank

Dylan, bazı mektuplarında müzik kariyeri için ismini değiştirmeyi ve aynı zamanda 1 milyon albüm satmayı hayal ettiğini açıklıyor. Hewitt’e çok aşık olduğunu anlatan Dylan, onu ‘Buddy Holly’ şova davet ediyor. Yalnız düz yazının değil şiirlerinde yer aldığı mektuplarda lise öğrencileri arasında konuşulan konulardan, müzikten, otomobillerden, kıyafetlerden söz ediliyor.

HEWITT’İN KIZI BULDU
670 bin dolara satyılan mektupları, Hewitt’in 2020’deki ölmünün ardından kızı buldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.