BluTV özel yapımı ‘Oyun’ belgeseli yayına giriyor

Türkiye’nin lider yerli online video platformu BluTV, yeni bir belgesel serisini izleyicileri ile buluşturuyor. Oyun sektörünün Türkiye’deki gelişiminin ele alınacağı belgesel bugün yayına giriyor.

YouTube video

BluTV özel yapımı ‘Oyun’ belgeseli, video oyunların ortaya çıktığı 1970’li yıllardan itibaren global ölçekte başarı yakalayan oyun sektörünün, 1980’lerde Türkiye’de ortaya çıkışına ve günümüzdeki gelişimine odaklanıyor.

Son yıllarda uluslararası başarılara imza atan yerel oyun üreticileri, içerik üreticileri ve yayıncıları ele alan belgesel, yaş aralığı gözetmeksizin amatör-profesyonel oyunculara da odaklanıyor. Enver Arcak’ın yönetmenliğini yaptığı belgesel, sektörün farklı dinamiklerine eğlenceli bir bakış açısı sunan ‘Ekosistem’, ‘Gamer’ ve ‘E-spor’ isimli üç bölümüyle izleyici karşısına çıkıyor.

Dijital oyunların Türkiye’deki serüvenine odaklanan belgesel özel yapım ‘Oyun’un ilk bölümü bugün sadece BluTV’de!

blank

EKOSİSTEM (1.Bölüm): Belgeselin ilk bölümü Oyun sektörünün bel kemiğini oluşturan üretici, geliştirici, yayıncı ve oyuncularla yapılan görüşmeler ile Türkiye’de hızla gelişmeye devam eden ekosisteme odaklanıyor. Global çapta başarı yakalayan, sektördeki bölüm sonu canavarlarıyla mücadele eden yerel oyun üreticileriyle yapılan çekimler izleyiciye, dijital oyunlar hakkında temel bilgileri aktarırken aynı zamanda oyunlarla olan etkileşimlerinin ardındaki hikayeleri keşfetmelerine aracı olmayı amaçlıyor. Bağımsız oyun şirketleri ve yapımcılarının yanı sıra Elraenn, Unlost, Pintipanda gibi yayıncı, içerik üreticisi ve menajerlerin de yer aldığı ilk bölüm halihazırda çok büyük olan sektörün Türkiye’deki güncel kaydını tutuyor.

GAMER (2.Bölüm): İkinci bölüm ülkemizde 1980’li yıllardan itibaren çocukluğunu ve gençliğini komşu çocuğu evinde, atari salonlarında ve internet kafelerde geçirmiş olan neslin video oyunlarıyla tanışma hikayelerine ve anılarına odaklanıyor. Cenk Durmazel, Erdem Uygan, Kaan Sezyum, Levent Pekcan, Ataberk Palacıoğlu gibi farklı nesilden konukların yer aldığı bölümde, farklı zaman dilimlerinde dijital oyun deneyimlerine şahitlik ederken kime “Gamer” denir sorusuna cevap aranıyor. Fame City, Fantasy Land gibi Türkiye’nin ilk bilgisayar oyun salonlarından günümüzün e-spor ve oyun merkezlerine uzanan yolculuğun hikayelerini anlatıyor.

E-SPOR (3.Bölüm): Dijital oyun sektörünün içinde kendi habitatını yaratmış olan ve son yıllarda ülkemizde hızla gelişen e-spor’un konu edildiği 3. bölümde; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük spor kulüplerin yanı sıra, bağımsız e-spor takımları, yöneticileri ve profesyonel oyuncularını konuk ederek, e-spor’un kendine özgü dünyasına değiniyor. Ayrıca, e-spor’daki başarısı sonucu sanaldan gerçek Formula pistlerine geçiş yapan Cem Bölükbaşı gibi başarı öykülerine de aktarıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.