“Biz, MHP cibi hayali gündem peşinde değiliz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandırdı.

Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bırakma kararının sürpriz olmadığını söylerken; “Kamuoyunda ikna edilmeye çalışıldığı iddiaları doğru değildir” dedi. Torun, MHP’li kaynakların Ankara ve İstanbul için isimler ortaya atması üzerine; “Biz MHP gibi hayali gündem oluşturma peşinde değiliz. En fazla aday ismini biz açıkladık. Ama biz, gerçekçi davranıyoruz. MHP, bu şekilde gündemde kalmaya çalışıyor” Şeklinde konuştu.

Melih Gökçek Hangi Yüzle Aday Olacak!

Seyit Torun, Mansur Yavaş’ın CHP’nin Ankara üzerinde adayı olabilecek isimlerinden biri olduğunu hatırlatırken, Melih Gökçek isminin yeniden gündeme gelmesi üzerine; “Ankara’da bize karşı Mehlih Gökçek’in aday olması, bizim işimizi kolaylaştırır. Halka vereceği bir hesabı var. Neden bırakıp gittiğini açıklaması gerekir. Bireleri ‘istifa et’ dedi diye, halktan aldığı desteği birilerine teslim etti. Şimdi hangi yüzle Ankaralıların karşısına çıkacak? Hangi yüzle ‘ben, adayım’ diyebilecek. Önce, istifa gerekçesini net bir şekilde açıklayıp, halka da hesabını vermelidir” dedi.

İstanbul’da Ön Seçim Yok!

Muharrem İnce’nin, adaylık başvurusu yapması halinde “Genel Merkezimiz bunu değerlendirir” diyen Torun; sürekli değişen açıklamalar ile partinin tarışma konusu yapıldığını ifade ederken, “Bunu doğru bulmuyoruz” dedi. Seyit Torun,”Bir çok noktada ön seçim yapılacaktır. Ancak İstanbul’da bir ön seçim kararı alınmamıştır. Biz, hem İstanbul hem de diğer şehirlerde kazancak isimleri aday göstereceğiz. Milletvekilerimiz de sayısal olarak parlamentoda yer alması önemli. 24 Haziran seçimi ile Mart seçimleri arasında fazla bir zaman farkı yok. Belediye Başkanlığı düşünenlerin, o zaman Meclise girmemesi gerekiyordu. Meclisteki sayımız da önemli. Gerçekten kazanabilecek aday başkadır ama Milletvekilinden, Belediye Başkanlığına aday olmaması gerekir” dedi.

İttifaklarımız Olacak

Seçimler için çok iddialı olduklarını vurgulayan Torun; “Şahsi kanaatimi söylüyorum; ‘seçimlerde istediğimiz sonucu alamazsak, ben görevimi bırakırım. Yönetim için kongre olur mu, o günün şartlarını bilerek konuşmak gerekir” derken; “Biz bütün siyasi partiler ile ittifak yapacağız. Sandık ve millet ittifakı yapacağız. Bu taban ittifakı, tüm HDP, İYİ Parti, hatta AKP’den vazgeçmiş insanlar da dahil, ittifak yapacağız. Biz toplumsal uzlaşmayı gerçekleştirmiş olacağız. Ayrışmaların artık bitmesi gerektine inanmaktayız. Bunun için de tabanda ve sandıkta ittifaklarımız olacak” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.