Biz Büyük Bir Aileyiz

Balçova Belediyesi, Balçova Halk Dansları Topluluğu Gençlik ve Spor Derneği Halk Oyunları Şenliği, pandemi sürecinin ardından yılsonu şöleninde yeniden seyircileriyle buluştu. Vatandaşlar etkinliğe yoğun ilgi gösterdi

Ekonomi Üniversitesi Açık Hava Tiyatrosunda düzenlenen şenlikte Balçova Halk Dansları Topluluğu halk oyunları kurslarına katılan 200 dansçısıyla, yedi yörenin onlarca rengini yürek yüreğe, omuz omuza dayanışmayla seyirciye yaşattılar. Birlikte türkü söyleyip, birlikte dans ettiler. Muhteşem değerlere sahip, renkli Türkiye’mizin farklılıkları, zenginlikleri eğitmenlerin, yöneticilerin ve dansçıların yıl boyunca emek ve çabalarıyla başarılı bir görsel şölene dönüştü.

İzmir Balçova Halk Dansları Topluluğu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği eğitmenleri pandemi bulaş sürecine rağmen kursiyerlerle büyük bir özveriyle çalıştılar. 200 kişilik kadronun dans performansları göz kamaştırdı. Balçova Halk Dansları Topluluğu GSK izleyicilerden tam not aldı.

7’den 77’e yaş gurubundaki kursiyerlerin eğitmenleri Sedat Buldan, Hakan Koçan, İbrahim Soyuçeşmeli, Sibel Soyuçeşmeli, Melike Dikmen ve Ayşegül Türkeli tarafından hazırlandıkları şöleni, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, bir önceki Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm, İYİ Parti İlçe Başkanı Hicran Helzür, Balçova Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Şölende Zeybek, Bilecik, Balıkesir, Artvin, Üsküp, Bodrum, Muğla, Fethiye yöreleri ve Doğu bölgesinin Halay oyunları sahnelendi. Balçova Halk Dansları Topluluğu kursiyerlerinin en küçüğü 7, en büyüğü 77 yaşında olan halk oyunları dansçıları muhteşem gösterileriyle seyircilere yedi bölgenin iklimini ve kültürünü keyifle yaşattılar.

Balçova Halk Dansları Topluluğu GSK Dernek Başkanı Mustafa Dikmen etkinlik arasında yaptığı konuşmasında “Halk oyunları ulusal ve toplumsal duyguların dayanışma bağıdır! Halk oyunları ait olduğu toplumun kültür değerlerini yansıtır. İnsanları birbirine yaklaştıran, arkadaşlığı, dostluğu, sevgiyi, saygıyı öğreten milli birlik ve beraberlik duygularının gelişmesini sağlayan halk oyunlarıdır ve insan hayatında önemli bir yeri vardır. Oyun ve müzik millî duygunun en güçlü silahı olarak yüzyıllar boyunca toplum hayatının çeşitli yönleriyle bağlantısını koruyan başlıca geleneklerden biridir. Oyunlarımız, toplum hayatının her çeşit faaliyetinde yer alan sanat türleri içerisinde, oluşum ve ifade zenginliği bakımından en renkli ve en etkili kaynaşma aracıdır. Herkesin yüreğinde farklılıkların heyecanı, zenginliğimizin kıvancı ve güçlü birlikteliğimizin güveni var. İşte bu nedenle Biz Büyük Bir Aileyiz! Ve bu motivasyonla bu gece gerçekleştirdiğimiz muhteşem yılsonu gösterimizde emeği geçen başta Balçova Halk Dansları Topluluğunun değerli eğitmenlerine, sahne alan tüm ekiplerimize, dernek yöneticilerimize, yılsonu gösterimizde bizleri yalnız bırakmayan, bizlere maddi ve manevi desteği ile çalışmalarımız için tüm imkânları sunan Balçova Belediye Başkanımız Sayın Fatma Çalkaya’ya, Derneğimizin onursal Başkanı Sayın Mehmet Ali Çalkaya’ya, yağmurlu havaya rağmen bizlere destek olan ve gösterimizi izlemeye gelen tüm halkımıza yürekten teşekkür ederiz” dedi.

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya halk danslarının gelecek kuşaklara taşınması gereken bir kültürel miras olduğunu vurgulayarak “bu mirası kültürel değerlerimizi sonsuza kadar savunup gelecek nesillere aktaracağız. Bizi birbirimize bağlayan bu çimento sayesinde her zaman birlik içinde özgürce yaşayacağız. Bir milleti diğer milletlerden ayıran kültürel özelliklerin esası halk kültürüdür, başka bir deyişle folklordur. Milli kültür denilen kültür değerleri de halk oyunlarıdır. Biz kültür ve sanata derinden bağlıyız. Bu nedenle kültüre, sanata ve sosyal çalışmalara da büyük önem veriyoruz. Türk folklorunun en önemli dallarından biri olan halk oyunları, halkımızın ortak duygularını taşıması itibarı ile millet olma özelliğini oluşturan unsurlar arasında yer almaktadır. Halk oyunları ait olduğu toplumun kültür değerlerini yansıtır. Sevinci, üzüntüyü ifade eder. Türk halk oyunları insanlarımızın duygularında ortak bir anlam, düşüncelerinde milli şuur meydana getirmesi, toplum dayanışmasını ve kaynaşmasını sağlamasından dolayı yaygın bir eğitim aracıdır. Bize bu muhteşem geceyi hazırlayan dernek yönetimine, eğitmenlerine, gece gündüz demeden hazırlanan kursiyerlere ve bizleri bu gece de yalnız bırakmayan hemşerilerimize, bu inançla halk oyunlarına sahip çıkanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek duygularını paylaştı.

Balçova Halk Dansları Topluluğu GSK Dernek Başkanı Mustafa Dikmen, Başkan Fatma Çalkaya’ya etkinliğin hatırası olarak “Ege bölgesi Kadın başörtüsü (Ulada)” hediye etti.

Balçova Halk Dansları Topluluğu GSK Derneğinin yılsonu programına katılan davetliler unutulmaz bir gece yaşadı. Ekipler muhteşem şovları ve geniş bir yelpazede sundukları performanslarıyla bol bol alkış aldı.

İzleyenleri, halk oyunlarıyla yedi bölgeyi gezdiren şölen İzmir Marşı ile gecenin finalini yaptı. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya sahneye gelerek, İzmir Marşı’nı dansçılarla birlikte söyledi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.