Biz bitti demeden bitmez

Türkiye, EURO 2016 D Grubu’nda son maçına Çek Cumhuriyeti’ni 2-0 mağlup etti.

A Milli Takımımız, EURO 2016 D Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti’ni 2-0 mağlup ederek en iyilik 3.lük yolunda büyük bir avantaj yakaladı. Eğer bu akşam Macaristan Portekiz’i yener veya İtalya ve Belçika, İsveç ile İrlanda’ya yenilmezse bir üst tura adımızı yazdıracağız.

Türkiye Futbol Direktörü Terim, İspanya ile yapılan ve A Milli Takım’ın 3-0 kaybettiği mücadeleye ilk 11’de başlayan Caner Erkin, Hakan Çalhanoğlu ve Oğuzhan Özyakup’u yedekler arasında bekletirken, bu oyuncuların yerine İsmail Köybaşı, Volkan Şen ve Emre Mor’u görevlendirdi.

A Milli Takım’ın genç oyuncusu Emre Mor, ilk kez 11’de görev aldı. Genç yaşına rağmen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in gözüne girerek, EURO 2016 aday kadrosunda yer bulan Emre, Çek Cumhuriyeti maçına ilk 11’de başladı. Daha önce Karadağ ve Slovenya ile oynanan hazırlık maçları ile şampiyonadaki Hırvatistan karşılaşmasına yedekten oyuna giren genç oyuncu, Çek Cumhuriyeti karşısında ilk 11’de görevlendirildi.

Çek Cumhuriyeti’nin kadrosunda geride kalan sezonda Türkiye’de forma giyen 4 futbolcu yer aldı. Bursaspor’da forma giyen Tomas Sivok ve Tomas Necid ile Kasımpaşa’da oynayan David Pavelka, A Milli Takım’a karşı ilk 11’de görev alırken, sezonu Fenerbahçe’de tamamlayan ve Sparta Prag’a transfer olan Michal Kadlec de yedekler arasında bulundu.

Karşılaşmanın başında oyunun kontrolünü eline alan A Milli Takım, yaptığı iyi paslaşmayla oyunu rakip yarı alana yıktı. Mücadelenin 10. dakikasında Burak Yılmaz’ın attığı golle öne geçen milliler, oyunun temposunu düşürürken, Emre Mor ve Volkan Şen gibi hızlı oyuncularıyla pozisyon aradı. Golden sonra istediği pozisyonları bulmakta zorlanan milliler, yan toplarda sıkıntı yaşarken, kalesinde ise ciddi pozisyonlar verdi. Rakibinin 17. dakikada bir topu direkten dönerken, kalesinde gol görmeyen A Milli Takım, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.