Bitlis Tanıtım Günleri İstanbul’da! Yıldızlar, Lezzetler ve Melodilerle buluşuyor

Bitlis’in kendisi, perşembe günü başlayan Bitlis Tanıtım Günleri’yle adeta İstanbul’a taşındı. ‘’Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında sergilediği performansla tüm Türkiye’nin bir gecede tanıdığı Bitlis Ahlatlı Eyüb Can İşleri alanda gören halk büyük bir sevgi göstererek bağırlarına bastı…

Ekranların sevilen ismi, duygusal sahnelerle kalplerde iz bırakan “Yabani” dizisinin yıldızı Ramiz Mullamusa ise, bilkonun özel daveti ile etkinlik alanına katıldı ve hayranlarının yoğun ilgisini çektiği sırada bir hayranın ağlaması üstüne çok yoğun duygusal anlar yaşandı.

İstanbul’un gri günlerine Anadolu’nun sıcak bir nefesi gibi dolan Bitlis rüzgarı, geleneksel lezzetlerin ve el sanatlarının bir mozaği oldu. Büryanın dumanı göklere yükselirken, ceviz ve balın doğallığı ziyaretçilerine sağlık ve lezzet vaat ediyor. Elinizle koparacağınız, dumanı üstünde tüten etli ekmekler ise Bitlis mutfağının sıcaklığını dudaklarınıza afiyetle taşıyor. Etkinliğin en dikkat çeken köşelerinden biri ise çömlek ustasının çarkında şekillenen, Anadolu’nun çömlekleriydi.

blank

Pazar günü ise, Zeydan Zeydanlı’nın saat 16.00’da başlayacak olan konseriyle Atatürk Havalimanı, Bitlis’in melodileriyle yankılanacak. Müziğin evrensel diliyle Zeydanlı, Bitlis’ten getirdiği tınıları şehrin kalbinde birleştirecek ve Bitlis’in sıcaklığını İstanbul’un sonbaharına serpiştirecek.

Sosyal medyanın gözde isimleri, influencer ve fenomenler de bu kültürel ziyafete katılarak, etkinliğin neşesini ve renklerini takipçileriyle paylaştı. Onların objektiflerinden yansıyan her bir kare, Bitlis’in zengin kültürünü daha geniş bir kitleye taşıdı.

Bitlis Günleri Tanıtım Günleri, İstanbul’un kültürel zenginliklerine bir yenisini ekleyerek, “Bitlis ayağınıza kadar geldi” dedirtti. Bu nadide kültürel buluşmayı kaçırmak istemeyenler için, etkinlik Pazar gününe kadar devam edecek. Henüz bu eşsiz deneyimi yaşamamış olanları, Bitlis’in zengin kültürünü keşfetmeye ve bu benzersiz deneyimin bir parçası olmaya davet ediyoruz.

Etkinlik Detayları:

Tarih: 16-19 Kasım 2023
Yer: Atatürk Havalimanı, C kapısı Atatürk Kültür Merkezi

Katılım ve daha fazla bilgi için Basın Danışmanı Neslihan Tomruk ile iletişime geçebilirsiniz.

Telefon: 0 532 762 96 43

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.