Bitcoin’den sert düşüş: 60 bin doların altına indi

Kripto para birimi Bitcoin, Kasım ayında ilk kez 60 bin doların altını gördü. Düşüşün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), varlık yöneticisi VanEck’in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu onaylamama kararından sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

SEC, VanEck’in spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylamadı.

SEC’den yapılan açıklamada, “dolandırıcı ve manipülatif davranış ile uygulamaları önlemek” ve “yatırımcılar ile kamu çıkarını korumak” için aranan şartların sağlanamadığı bildirildi.

VanEck Üst Yöneticisi Jan van Eck, SEC’in kararının ardından yaptığı açıklamada, “hayal kırıklığı” yaşadıklarını belirtti.

ABD’de Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ilk ETF, ekim ayında New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE) işlem görmeye başlamıştı.

ProShares’in Bitcoin Strateji ETF’sinin “BITO” koduyla işlem görmeye başlamasının ardından kripto para birimi Bitcoin, hızlı bir yükseliş kaydetmişti.

BITCOIN 69 BİN DOLARDAN DÜŞÜP 60 BİN DOLARIN ALTINA İNDİ

Kripto para piyasalarında bugün sert düşüşler yaşandı.

Bitcoin, kasım ayında ilk kez 60 bin doların altını gördü. Ethereum ise yüzde 10’un üzerinde değer kaybıyla 4 bin 200 doların altına indi.

Bitcoin, zirveyi 69 bin dolara kadar taşırken, Ethereum 4 bin 800 dolara kadar yükselmişti. Altcoinlerde de peş peşe sert yükselişler yaşanmıştı.

Analistler, kripto para piyasalarında bugün yaşanan düşüşün ABD’de artan regülasyon ve vergi endişelerinden kaynaklanabileceğini belirtti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.