Bitcoin’den 31 bin dolarlık yeni tarihi rekor

Yılın son günlerinde artışı devam eden kripto para birimi Bitcoin, 31 bin doları görerek tarihi rekoru kırdı.

En değerli kripto para birimi olan Bitcoin yeni bir rekora imza attı. 2020’nin son günlerinde tırmanışa geçen Bitcoin 31 bin dolar seviyesini gördü. Yani, Bitcoin’in piyasa değeri 230 bin liraya yükseldi.

Bitcoin’de yaşanan yükselişin ardından finans sektörü de kripto parayla ilgili farklı enstrümanları hayata geçirmeyi tasarlıyor.

Bloomberg’de yer alan habere ABD’li portföy yönetim şirketi VanEck Associates Corp. Bitcoin yatırım fonu için ABD’li düzenleyici kurum SEC’e başvuruda bulundu. Daha önce bu yönde birçok başvuru yapılmıştı, fakat SEC bu başvuruları reddetmişti.

Hong Kong’da kripto para platformu OSL’den Matta Long, “Bu rallinin önemi haftalardır devam ediyor olması. Eğer aşağı yönlü bir kırılma görürsek, kurumların olası bir dipten alım yapıp yapmayacağını görmek bağlamında ilk çeyrek akımlarının yönü hakkında bilgilendirici olacaktır” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.