Bitcoin bir ülkede daha yasallaştı

Orta Amerika ülkesi El Salvador’un kripto parayı yasal kabul etmesinden sonra, Ukrayna Meclisi de Bitcoin ve diğer kripto paraları yasal olarak kabul ettiğini açıkladı.

Büyük ilgi gören Bitcoin ve diğer kripto paraların yasallaşma kanununa Ukrayna’da katıldı.

NTV’nin yaptığı habere göre, kripto para alım satımına yönelik bir kısıtlama bulunmayan ülkede, Devlet Başkanı Zelensky’nin imzasıyla yürürlüğe girecek kanun ile kripto paralar yasal zemine kavuştu. Böylece yatırımcı ve kripto para borsaları dolandırıcılara karşı yasal olarak korunacak.

Ukrayna, El Salvador’dan farklı olarak kripto paraları resmi ödeme aracı olarak değil finansal varlıklar olarak tanımlandı. Ukrayna finansal varlık olarak Bitcoin’i tanısa da El Salvador’daki gibi resmi bir para birimi olarak kabul etmedi.

Ukrayna vatandaşları günlük hayatta ödemelerini yerel parayla yapmaya devam edecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.