Birinci Sınıf Traverten Nasıl Anlaşılır?

Travertenlerin kullanım oranı artarken insanlar kaliteli ve kalitesiz taşları birbirinden ayırabilmek istiyor. Bunun için dikkat edilmesi gereken belli başlı etmenler var. Bunların tamamını gözle görüp anlamak mümkün değil. Satın alım öncesinde bu bilgilerin satıcı firmalardan temin edilmesi gerekiyor. Aksi halde 1. sınıf traverten satın almak çok zor olacak ya da şansa kalacaktır.

Kaliteli Travertenlerde Olması Gereken Özellikler Neler?

Travertenlerin kaliteli olup olmadığını sorgulamak için satıcılara belli başlı sorular sorulabilir. Kalitesiz ürünleri sizlere satmak isteyen firmalar bu bilgileri siz sormadan size vermezler. Haliyle alacağınız ürünler konusunda yeterli bilgiye sahip olamazsınız. Burada yapılması gereken işlem travertenlerin belli başlı özelliklere sahip olmadığını sorarak net bilgiler almaktadır. Daha öncesinde bu ürünleri satın alan ve kullanan kişiler de bu soruları rahatlıkla cevaplayabilir.

Uzun Süreli Kullanıma Uygun

Doğal taşlarda aranana özelliklerin başında uzun süreli kullanım geliyor. Tam anlamıyla 1. sınıf traverten olarak nitelendirilen ürünler kullanıldığında bu ürünlerin yenilenmesi için onlarca yıl geçmesi gerekli. Onlarca yılın ardından dahi bu doğal taşlar kullanılamaz hale gelmiyor. Yalnızca küçük deformasyonlara uğruyorlar ve kullanıcılar artık daha şık duran yeni ürünlere geçiş yapmak istiyor. Aksi halde yüzlerce yıl öncesinde inşa edilmiş olan yapılarda doğal taşlar günümüze ulaşmayı başarıyor.

Deforme Olmadan Kullanım

Doğal taşlar zemin kaplaması ve dış cephe kaplaması olarak sıklıkla tercih ediliyor. Bu durum taşların sürekli olarak darbelere ve mevsimsel olumsuzluklara maruz kalmasına sebep olabilir. Eğer bu durumlarda taşlar hemen deforme olmaya başlarsa taşların kalitesi sorgulamalıdır. Taşların satın alım aşamasında darbelere karşı dayanımı test edilebilir. Satıcı firmalar bu testleri yaparak alıcıları bilgilendirebilirler.

Renk Değişimi Olmaksınız Kullanım

Evlerinde ya da bahçelerinde travertenleri kullanmayı düşünen kişiler traverten renkleri konusunda kararını vermek zorundadır. Farklı renk seçenekleri arasından kullanım alanına en uygun olanı seçilir. Ancak satın alınan bu ürünle belirli bir süre sonra renk değiştirmeye başlarsa bu tercihlerin de bir anlamı kalmaz. İlk alındığı gün dekorasyonları kusursuz bir şekilde tamamlayan bu taşlar sonraki dönemde dekorasyona zarar vermeye başlar ve istenmeyen ürünlere dönüşürler. Kaliteli bir travertende bu durum yaşanmamalıdır.

Farklı Alanlarda Kullanıma Uygun

Travertenlerin en önemli özelliklerinden bir tanesi farklı alanlarda kullanılabilir olmasıdır. Eğer travertenler belirli yerlerde kullanılmıyorsa bu durum onların çeşitli zayıflıklarının olduğunu gösterir. Satın alım aşamasında zeminde kullanmak için bir ürün beğenirseniz ve satıcılar size bunun zemine uygun olmadığını söylüyorsa bu ürünlerin dayanıksız olduğunu gösterecektir ve istenen kalitede ürünler değillerdir. Her zaman farklı taşlara ve satıcılara yönelmeniz gerekir.

Antibakteriyel Özellik

Normal şartlarda travertenler antibakteriyel özelliğe sahip olan taşlardır. Bu taşların üzerinde bakteriler yaşantılarına devam edemezler. Bunun yanı sıra kir tutma özelliği olmadığından su ile temizlendiğinde dahi tüm bakteriler taşları terk edecektir. Eğer travertenler satış aşamasına gelene dek bazı kimyasal işlemlerden geçerse bu özelliğini yitirebilir. Bunun sorulup öğrenilmesi şarttır. Aksi halde taşlar en önemli özelliklerinden bir tanesini kaybetmiş halde sizlere sunulur. Bu da sizin ve ailenizin sağlığı için son derece zararlıdır.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.