Birebir nüfus müdürlüğünün sitesini kopyalayan dolandırıcılara dikkat!

Türkiye’de birçok alanda ve sektörde vatandaşlar dolandırıcılarla karşılaşmaya devam ediyor. Yeterli önlemlerin alınmaması nedeniyle vatandaşlar mağdur ediliyor. Birebir nüfus müdürlüğünün sitesini kopyalayan dolandırıcılar, kimlik değişikliği yapmak isteyenleri tuzağa düşürdü.

Her geçen gün dolandırıcıların mağdur ettiği insan sayısı artıyor. Bu defa kamu sitesini birebir kopyalayan dolandırıcı kimlik değiştirmek isteyen vatandaşları mağdur etti. Evlendikten sonra kimliğini değiştirmek isteyen Zehra Zeren, dolandırıcıların açtığı internet sitesinden randevu aldı ve hayatının şokunu yaşadı.

31 BİN TL DOLANDIRILDI
Tuzağa düşen Zeren, “Birebir görsel olarak aynıydı. Uzantısı farklıymış ona dikkat etmedim. T.C. kimlik numaramı girdiğimde soyadım değiştiği için eski soyadımı kabul etmemesi bile aynı” dedi. Karşısına çıkan sahte siteyi gerçek sanan Zeren, 31 bin 300 TL’sini kaptırdı.

İŞTE YAŞANAN OLAY
Zehra Zeren evlendikten sonra kimliğini değiştirmek istedi. İnternete nüfus müdürlüğü yazdı. Karşısına çıkan ilk linke tıkladı. O site gerçek değil sahteydi. Dolandırıcılar randevu ücreti adı altında bir şifre gönderdi. Zeren de kimlik bilgilerini girdiği anda dolandırıcılar tarafından internet bankacılığına erişim sağlandı ve 31 bin 300 TL dolandırıldı. Zeren başına geleni fark ettiğinde artık çok geçti.

Show Haber’e yaşadıklarını anlatan Zeren şunları ifade etti:

“Birebir görsel olarak aynıydı. Uzantısı farklıymış ona dikkat etmedim. T.C. kimlik numaramı girdiğimde soyadım değiştiği için eski soyadımı kabul etmemesi bile aynı. Dolandırıcılar benim bilgim olmadan kart limitimi yükseltmiş. Linke tıkladığım zaman telefonuma şifre geldi. Şifreyi girdim ret veya onay vermedi. Ekranda randevu almak için 10 TL’lik bir ödeme görünüyordu. 2 bin ve 29 bin 300 TL’lik iki kalemde çekim oldu. Ekstreme tutarın yansıdığını gördüm. Bankayı aradım ve ret cevabı aldım.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.