Birçok hastalığı tedavi eden diyet artık Türkiye’de

Batı’da kırk yıldan fazla süredir birçok hastalığı tedavi eden ayrıca ketojenik diyet yöntemiyle zayıflatan SDM diyeti artık Türkiye’de.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTTI

SDM (Societa Dietetica Medica) diyeti batı dünyasında kırk yılı aşkın süredir kullanılan ketojenik ve düşük kalorili diyet sınıfına girer. SDM, kaliteli protein kaynaklarını alışılagelmişin dışında makarna, kurabiye, tatlı gibi ürünlerin yapımında kullanmıştır. Peynir altı suyu, yumurta, süt, bezelye gibi doğal kaynaklardan elde edilen yüksek kaliteli protein ve whey proteinlerini, SDM çorba, makarna, çörek, kurabiye, kraker, çikolata bar, puding gibi çok sayıda ürün geliştirerek çeşitliliği artırdı. Bu sayede bireylerin karbonhidrat ve tatlı tüketme ihtiyaclarını karşılıyor.

SEBZE TÜKETMEK ZORUNLU

Kişilerin boylarına göre olmaları gereken ideal ağırlığı hesap ederek günlük tüketilmesi gereken porsiyon sayısı belirleniyor ve bir menü oluşturuluyor. Bu menüye ek olarak izin verilen sebzelerin içinden tercih edilenlerin tüketilmesi de bir zorunluluk. Örneğin salatalık, marul, mantar, ıspanak gibi liste dahilinde verilen sebzeler içeriklerindeki mineral kaynakları ve enerjilerinden dolayı kesinlikle tüketilmeli. Sadece diyetisyen veya doktor kontrolünde uygulanmasına izin verilen bu ürünler, uzmanın reçetesi doğrultusunda firma tarafından kargoyla diyeti yapan kişinin ev veya ofisine gönderiliyor. Ürünlerin kullanım süreleri yeterli olduğu için tek seferde bir iki haftalık tüketilecek gıdayı göndermek mümkün. Kesinlikle uzman kontrolü olması koşulumuzun sebebi, kilo vermenin insan sağlığıyla olan direkt ilişkisidir. Ketojenik diyetler günlük enerji tüketimini vücutta depo edilmiş yağlardan sağlar, bu sayede hem bölgesel hem de organlar arası yağların kaybına olanak verir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.