Birbirlerini ezdiler! Ukrayna’dan kaçış sürüyor!

Rusya’nın Ukrayna’ya işgal girişiminin 13. gününde kaçışlar devam ediyor. 2 milyon kişinin ülkeyi terk ettiği Ukrayna’da bugün de Kharkiv ve Lviv’deki tren istasyonlarına akın etti. Ukraynalıların trene binmek için birbirlerini ezdiği görüldü.

Rusya’nın Ukrayna’ya işgal girişiminin 13. gününde kaçışlar devamlar ediyor. 2 milyon kişinin ülkeyi terk ettiği Ukrayna’da bugün de Kharkiv ve Lviv’deki tren istasyonlarına akın etti. Ukraynalılar trenlere binmek için birbirlerini ezdi. Görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Binlerce kişi Rusların saldırılarından kaçmaya çalışırken, hafta sonu Kharkiv’de çekilen manzara aslında tüm Ukrayna’da yaşanıyor.

blank

Önceki gün Lviv’deki tren istasyonundan ülkeyi terk etmek isteyen Ukraynalılar Reuters tarafından fotoğraflandı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Rusya’nın işgalinin ardından Ukrayna’dan kaçan mülteci sayısının 2 milyonu bulduğunu açıkladı. Grandi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Bugün Ukrayna’dan kaçan mülteci sayısı iki milyona ulaştı” dedi.

Rusya dün sabah sivillerin Maripol, Kharkiv, Sumy ve başkent Kiev’den ayrılmasına izin vermek için altı farklı geçiş yolu önerdi.

Ancak Vladimir Putin’in güçleri, duyurudan sonra bile bazı şehirleri roketlerle vurmaya devam ederken, birçok yerde şiddetli çatışmalar şiddetlendi. Polis, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 bin kişinin Kiev yakınlarındaki Irpin kasabasından çıkmayı başardığını söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.