Binler bağımsızlık yürüyüşünde buluştu!

“Bağımsızlık ateşi hiç sönmeyecek”

Lüleburgaz’da her yılın 18 Mayıs akşamı gerçekleştirilen Bağımsızlık Yürüyüşü yine büyük bir coşkuyla düzenlendi. Olumsuz hava şartlarına rağmen binlerce Lüleburgaz’da ellerinde Türk Bayrakları’yla yürüyüşte yer aldı. Coşku, Başkan Gerenli’nin bağımsızlık ateşini yakmasıyla doruğa çıktı.

Lüleburgaz Belediyesi’nin Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs’ın arifesinde her yıl düzenlediği Bağımsızlık Yürüyüşü bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Gün boyu süren olumsuz hava şartlarına rağmen binlerce Lüleburgazlı saatler 21.00’i gösterdiğinde Kongre Meydanı’nda buluştu. Ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk imzalı tişörtleriyle meydana gelen Lüleburgazlılar, marşlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüşte halkla birlikte CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Belediye Meclis Üyeleri Lüleburgaz Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mert Derecik, ve Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç de yer aldı.

Bağımsızlık ateşi coşkuyla yakıldı

Bağımsızlık ateşi her yıl olduğu gibi bu yıl da Edirne Bayırı mevkiinde Milletvekili Kayan, Başkan Gerenli ve eşi Aysu Yetim Gerenli, Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Dinç ve Gençlik Meclisi Başkanı Derecik tarafından yakıldı. Metrelerce yüksekliğindeki ateşin yanmasıyla birlikte coşku doruğa çıktı. Binler, ellerinde bayraklar ve marşlar eşliğinde coşkuya eşlik etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.