Bingöl’de asfalt plenti kuruluyor

Express Haber / BİNGÖL (İGFA) – Bingöl-Muş yolu üzerinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tahsis edilen (Karayolları Şantiyesi yanı) alana kurulmaya başlanan asfalt plentinde ilgili firma tarafından faaliyetler devam ediyor.

Kurulumun Ekim ayı sonuna kadar tamamlanmasını hedeflenirken, Kasım ayında ilk deneme üretiminin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Kurulum çalışmaları tamamlanırken malzeme temini için de hazırlıkların devam edeceğini belirten Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, aksilik yaşanmaması durumunda Kasım ayının ilk haftasında ilk deneme üretiminin gerçekleştirileceğini söyledi.

Yol bakımından sorunlu bölgelerin tespitini yaptıklarını aktaran Başkan Arıkan, saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip plentimizle, hızlı hizmet ile birlikte yollarımızı kaliteli BSK asfalt ile kaplayacaklarını belirterek, “İlk üretimle birlikte sorunlu olmaları bakımından aciliyet arz eden yollarımızda yenileme çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz. Hemen ilk yılda tüm yolları yenileme şansımız olmayacak ama yine de elimizden geldiğince sıkıntıları minimize edip, asıl çalışmaları 2023 yılı baharında başlatmayı planlıyoruz. İnşallah gelecek sezonda yol sorunlarımızı önemli ölçüde gidermiş olacağız. İlk gün belirttiğimiz gibi söz verdik, yapıyoruz. Allah’ın izniyle yol sorunlarımızı tümüyle ortadan kaldıracak ve halkımızın beklediği diğer hizmetleri de süratle hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.