Binance’den Rusya kararı! Ukrayna çağrıda bulunmuştu!

Dünyanın en büyük kripto para işlem borsası Binance, Ukrayna’ya saldıran Moskova’ya yaptırım kapsamında Rus müşterilerinin hesabını işleme kapatacağını fakat Rus vatandaşların tamamının hesaplarını dondurmayacağını açıkladı. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Fedorov, dün kripto para borsasına Rusların dijital cüzdan adreslerini bloklaması için çağrı yapmıştı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 8’inci gününde başkent Kiev’de saldırılarına devam ediyor. Rusya’nın saldırısının ardından ABD başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi peş peşe yaptırım kararı aldı.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, dün yaptığı açıklamada büyük kripto para işlem platformlarının Rusların dijital cüzdan adreslerini bloklaması yönünde çağrıda bulunmuştu.

Ukrayna’nın çağrısının ardından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, yaptırım uygulanan Rus bankalarını kullanan kart sahiplerinin platformda işlem yapamayacaklarını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden sonra ABD, İngiltere ve Kanada cumartesi günü yeni yaptırımlar açıklayarak, bazı Rus bankalarının uluslararası SWIFT ödeme sistemine erişimini engellemişti.

Binance şirket sözcüsü, “Yaptırım listesindekilerin hesaplarını (eğer Binance hesapları varsa) blokluyoruz ve tüm yaptırımların tamamıyla yerine getirilmesini sağlıyoruz” dedi.

”KRİPTOLAR FİNANSAL ÖZGÜRLÜK SAĞLAMAK İÇİN VAR”

Binance’in diğer bir temsilcisi Reuters’a yaptığı açıklamada, “Tek taraflı olarak milyonlarca masum insanın hesabını dondurmayacağız. Kriptolar dünya genelindeki insanlara daha büyük finansal özgürlük sağlamak içindir” dedi.

113 BİNDEN FAZLA ÜYESİ BULUNUYOR

Rusya, Binance için büyük pazar olarak görülüyor. Binance’in Rusça Telegram kanalında 113 bine aşkın üye bulunuyor. Binance, 2019’dan beri Advcash dijital ödeme şirketi üzerinden kullanıcılarına ruble mevduatı yatırma ve çekme olanağı sağlıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.