Binali Yıldırım: Öğrenci akbil 40 liraya düşecek, suya yüzde 40 indirim yapılacak

Binali Yıldırım, öğrenci akbillerinin 85 liradan 40 liraya düşeceğini, su tüketimininde de aylık ortalama yüzde 40 indirim yapılacağını açıkladı.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İstanbul’da tartışmalara neden olay öğrenci akbili ve su ücretleri nedeniyle bir açıklama yaparak indirim sözü verdi.

Yıldırım, resmi Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı.

İstanbullulara müjdeli haber:

Daha önce söz verdiğimiz gibi; kişi sayısı daha fazla olan hanelerde daha çok indirim olmak üzere, su tüketiminde aylık ortalama yüzde 40 indirim yapılacak.

Öğrenci Akbil’i aylık 85 liradan 40 liraya düşürülecek.

Hayırlı olsun.

#DahaGüzelOlacak

Tartışmalara neden olmuştu

Binali Yıldırım’ın akbil ve su vaadi, daha önce Ekrem İmamoğlu’nun başkanlık ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olmuştu.

Ekrem İmamoğlu seçimler öncesinde öğrenci akbillerinin 50 lira olacağını ve suya yüzde 40 indirim yapılacağını açıklamıştı. Bu teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirdiğinde ise AK Partili üyeler tarafından eleştirilmişti.

İmamoğlu bugün attığı bir tweette, bugün oturumu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu konunun arkadaşları tarafından takip edileceğini duyurmuş ve şunları yazmıştı:

İBB’deki görevim sırasında İETT’ye öğrenciler için genç kartın 85 TL’den 50 TL’ye indirilmesi çalışması yapılması için talimat vermiştim. Siyasi rakibimiz “Gelin 40 TL yapalım” demişti. Bugün İBB Mayıs Meclis’i başlıyor, bütün meclis üyelerimiz süreci yakından takip edecekler.

Görevdeyken hazırlığını yaptığımız tüm indirimlerin takipçisi olacağız. İstanbullular adına bu indirimlerin peşini bırakmayacağız.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.