BİLSEM’de 4 ayda hedef aşıldı

Özel yetenekli öğrencilere yönelik kapsamlı eğitim ve destek programları yürüten bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM) yaygınlaşıyor. Hedefi 4 ayda aşan Milli Eğitim Bakanlığı, BİLSEM sayısının 355’e çıkardı.

ANKARA (İGFA) – BİLSEM’lere erişimi artırmak için yapılan çalışmalar sonunda Millî Eğitim Bakanlığı, 81 ilde 184 olan BİLSEM sayısını 2021 yılı sonunda 225’e çıkardı. Merkezleri daha erişilebilir kılmak için 2022 yılında BİLSEM sayısının 350’ye yükseltilmesi hedefleniyordu.

2022 yılının ilk dört ayında yıl sonu hedefi aşıldı. Yıl başından bu yana 130 yeni merkezi hizmete alan MEB, 81 ildeki BİLSEM sayısını 355’e yükseltti.

Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini geliştirebilmeleri için farklı eğitim programları uygulayarak destek sağladıkları BİLSEM’lerin altyapı ve imkânlarını sürekli iyileştirdiklerini söyledi.

“BİLSEM’lerde özellikle patent, faydalı model, tasarım ve marka tesciline yönelik ürün geliştirme çalışmalarına büyük önem veriyoruz” diyen Bakan Özer, “Özel yetenekli öğrencilerimizin BİLSEM’lere gidebilmek için ilçeler arası uzun yolculuklar yapmalarını istemiyoruz. Bu amaçla, daha önce 81 ilde 184 olan BİLSEM sayısını 2021 yılı sonunda 225’e çıkardık. 2022 yılında hedefimiz, 125 yeni BİLSEM açarak bu sayıyı 350’ye ulaştırmaktı. Yıl başından bugüne kadar 130 yeni BİLSEM açtık. Böylelikle 2022 yılsonu hedefini aşarak BİLSEM sayısını 355’e çıkardık” dedi.

BİLSEM’lerde 554’ü genel yetenek, 183’ü müzik ve 232’si görsel sanatlar olmak üzere 969 atölye bulunduğunu kaydeden Bakan Özer, “MEB; BİLSEM’lerde 2.sınıftan 12.sınıfa özel yetenekli öğrencilere uyum, destek eğitim , bireysel yetenekleri fark ettirme ve özel yetenekleri geliştirme programlarıyla proje üretimi ve yönetimi olmak üzere çok farklı eğitim programı desteği sağlıyor” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.