Bill Gates’ten koronavirüs salgını ile ilgili sürpriz tahmin

Koronavirüs salgınının ortaya çıkmasından bugüne dünya genelinde 255 milyon insan enfekte oldu. Hastalığa yakalanan 5,2 milyon insan hayatını kaybetti. Microsoft’un kurucu başkanı Bill Gates, salgının seyri ile alakalı sürpriz bir yorum yaptı: Yaza kadar yeni varyant çıkmazsa gripten hafif hale gelir

Geçtiğimiz haftalarda süper lüks yatıyla Kuşadası limanına demirleyip Efes’te ikinci kez hacı olan Bill Gates, koronavirüs salgınıyla ilgili beklentisini açıkladı. Gates, salgında öngörülemeyen yeni bir varyant çıkmaması halinde önümüzdeki yaz hastalığın sıradan bir gripten daha hafif hale geleceğine inandığını söyledi.

2022 YAZINDA ÖLÜM ORANINDA DÜŞÜŞ BEKLİYOR

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Koronavirüs salgınında beklenmeyen bir varyant çıkmadığı durumda, 2022 yazı itibariyle Kovid insidansının mevsimsel gribin altına düşmesiyle, ölüm oranında da düşüş beklediğini söyledi.

Bloomberg New Economy Forum’unda konuşan Bill Gates, Koronavirüs salgınına ilişkin öngörülerini de paylaştı.

Gates “Sürpriz bir varyant olmadığını düşünerek, doğal bağışıklık, aşı bağışıklığı ve ilaç tedavilerinin artışıyla ölüm ve ağır hastalık oranlarının ciddi oranda düşmesi, gelecek yaz mevsimsel gripten daha düşük bir ortalamaya sahip olması beklenebilir” dedi.

Aşı çalışmalarına yönelik yatırımlarıyla bilinen Bill Gates “Aşılar güzel haber. Tedarik sınırlamaları gelecek yılın ortalarına doğru büyük oranda çözülmüş olacak. Aynı şekilde lojistik ve talep sorunları da çözülecek” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.