Bill Gates: Koronavirüs salgını 2022 sonunda bitecek

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, koronavirüs salgınının 2021 sonunda zengin ülkelerde, 2022'de ise tüm dünyada biteceğine inandığını söyledi.

Microsoft’un kurucusu milyarder Bill Gates, koronavirüs salgınının sonuna ilişkin umutlu olduğunu söyledi.

Wired’a konuşan Gates, Kovid-19’a karşı tedavi ve aşı geliştirme çalışmalarına dikkat çekerek, “Aşı çalışmaları epey etkileyici. Bu yüzden bu bana, 2021 sonuna kadar zengin ülkelerde, 2022 sonuna kadar ise tüm dünyada hastalığı bitirebileceğimizi düşündürüyor” ifadelerini kullandı.

RUSYA VE ÇİN İÇİN UYARDI

Gates ayrıca Rusya ve Çin gibi ülkelerde aşı geliştirme baskısının çok yüksek olduğunu ve bunun üretilen aşıların tamamen güvenli ve etkili olduğuna emin olmadan uygulamaya geçilmesi riskini beraberinde getirdiğini söyledi.

Amerikan FDA’nın bu tarz kısa yollara izin vermediğini belirten Gates, “Muhtemelen potansiyel yan etkilerle ilgili olarak 3. aşama verilere ulaşmamız için 3-4 aya ihtiyacımız var. FDA, en azından şimdiye kadar, aşının etkinliğinin kanıtlanması ilkesine bağlı kaldı” şeklinde konuştu.

TRUMP’I ELEŞTİRDİ

Gates ayrıca ABD’de test sistemini eleştirerek Trump yönetiminin durumu ele alış şeklinde hayal kırıklığı duyduğunu söyledi.

Bill Gates, Bill&Melinda Gates Vakfı aracılığıyla dünya çapında aşı ve salgın konuların ilişkin yaptığı çalışmalarla da biliniyor. Vakıf kooronavirüse karşı tıbbi araştırma ve aşı programlarına ciddi bir finansal destek sağlamıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.