Bilim insanları ‘uzaylılar’dan sinyal aldı! Heyecanlandıran keşif!

Uzun yıllardır insanların merak ettiği ‘evrende yalnız mıyız?’ sorusunun cevabına bilim insanları her geçen gün daha da yaklaşıyor. Bu soruya henüz herhangi bir cevabın verilmesi mümkün olmasa da, araştırmacılar, insan dışı varlıklardan gelmiş olabilecek gizemli 8 sinyal tespit etti.

Bilim insanları, potansiyel dünya dışı sinyaller ile insan kaynaklı olanları ayırt etmekte zorlanırken, Kanadalı araştırmacılar, uzaylıların olup olmadığını anlamak için yeni bir yapay zeka algoritması geliştirerek 8 gizemli radyo sinyali keşfetti.

‘DÜNYA’DAN GELENLERLE AYIRT ETMEMİZ GEREKİYOR’
Kanada’da bulunan Toronto Üniversitesi’nden Peter Ma liderliğindeki araştırmacılar, dünya dışı faaliyetten yoksun olduğu düşünülen bir uzay alanındaki 820 yıldıza bakmak için geliştirdikleri yapay zeka algoritmasını kullandıktan sonra 8 radyo sinyali tespit etti.

Ma, bu belirsiz sinyallerin, daha önceki incelemelerde gözden kaçtığını belirtirken, bunun nedenlerinden birinin ‘gözlemlerin çoğunda çok fazla parazit olması’ olduğunu söyledi. Ma, “Uzaydaki heyecan verici radyo sinyallerini Dünya’dan gelen radyo sinyallerinden ayırt etmemiz gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

‘‘UZAYLI ARAŞTIRMALARI’NA ÖNCÜ OLACAK’
Araştırmacılar, sisteme potansiyel uzaylı sinyalleri ile insan kaynaklı olanları ayırt etmeyi öğretmek için yapay zeka kullandı. Ma ve ekibi, daha önce araştırılıp hiçbir sinyal bulunamayan bir bölgeyi inceledi ve sekiz farklı radyo sinyali keşfetti.

Nature Astronomy dergisinde yayımlanan araştırmada, keşfedilen yeni 8 sinyalin 30 ila 90 ışık yılı uzaklıktaki 820 yıldızdan oluşan yıldız takımının beşinden gelmiş olabileceği belirtildi. Sinyallerin dünya dışı olduğu kanıtlanmazken, araştırmacılar geliştirdikleri teknolojinin pek çok bilimsel çalışma için kapı aralayacağını açıkladı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.